Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Belgiens premiärminister: Gärningsmannen var ute efter svenska supportrar

Sverige (herr)

Attentatet i Bryssel utreds som ett terrordåd, meddelar Belgiens premiärminister.
Motivet: att hitta svenska offer.
- Gärningsmannen var specifikt ute efter svenska supportrar, säger Alexander De Croo på en presskonferens.

6:00
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se en intervju med SvFF:s ordförande Fredrik Reinfeldt i spelaren ovan.

Två svenska medborgare har skjutits till döds i centrala Bryssel och ytterligare en person vårdas på sjukhus med allvarliga skador. Dådet ägde rum drygt 1,5 timme för Sveriges EM-kvalmatch mot Belgien.

På tisdagsmorgonen höll Belgiens premiärminister Alexander De Croo en presskonferens, och menade då att motivet bakom attacken var att hitta svenska offer.

- Under gårdagskvällen lämnade tre personer för vad som skulle vara en underbar fotbollsfest. Två av dem förlorade sina liv i en brutal terroristattack, säger De Croo på pressträffen.

- Det var en feg terrorattack. Gärningsmannen var specifikt ute efter svenska supportrar som var i Bryssel för att gå på match.

Annons

Under natten har en stor polisinsats ägt rum i området Schaerbeek i Belgien där den misstänkte gärningspersonen bor med sin partner och dotter, enligt tidningen HLN. Bland annat har en husrannsakan ägt rum på en adress kopplad till mannen.

Gärningsmannen har dock inte gripits ännu, meddelar De Croo.

- Våra tankar går till familj och vänner till de drabbade, vi delar er smärta. Terrorism kommer aldrig besegra oss och vi för denna kamp tillsammans med våra svenska vänner, säger den belgiske premiärministern.

Belgiens inrikesminister Annelies Verlinden beskriver dådet som "fruktansvärt". 

- Vi gör allt vi kan för att hitta gärningsmannen, säger hon enligt Nieuwsblad. 

Belgiska myndigheter utreder händelsen som ett terrordåd. Säkerheten i Bryssel har höjts och kommer att förstärkas på platser som har koppling till svenska intressen.

Annons

Även svensk polis utreder dödsskjutningen som ett terrorattentat.

- Det är ett fruktansvärt dåd och mina tankar går till de anhöriga. Vi står i nära kontakt med säkerhetspolisen och belgisk polis, säger rikspolischef Anders Thornberg i ett uttalande.

Publicerad 2023-10-17 kl 06:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto