Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Oklart om EM-kvalmatchen måste färdigspelas: "Inte högst på vår agenda"

Sverige (herr)

Sveriges match mot Belgien avbröts efter terrordådet.
Ännu är det oklart om den kommer spelas klart eller ej.
- Det blir en dialog mellan Uefa och det belgiska förbundet, säger presschef Petra Thorén.

4:57
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Joel Marklund/Bildbyrån.

I spelaren ses en rapport från Olof Lundh, på plats i Bryssel.

Uefa har ännu inte gett något besked kring huruvida Sveriges EM-kvalmatch mot Belgien behöver spelas färdigt och i så fall när. Fotbollskanalen har sökt förbundet med frågan men utan återkoppling.

Matchen avbröts efter en halvleks spel, till följd av det tragiska terrordådet som kostade två svenska supportrar livet.

Under en pressträff på tisdagen med säkerhetschef Martin Fredman gavs inga nya besked. Bollen ligger på generalsekreterare Håkan Sjöstrands bord.

Fredman säger dock:

- Den spontana känslan när vi skiljdes åt i morse och bussat i väg de sista svenska supportrarna var att fotboll var det sista man tänkte på, men det är någon annan än mig som får svara på.

Annons

Presschef Petra Thorén flikade då in med att det primärt är Belgiens förbund och Uefa som för samtal om hur man ska gå vidare.

- Håkan Sjöstrand sa tidigare i dag i intervjuer att det kommer att bli en dialog mellan Uefa och det belgiska fotbollsförbundet huruvida matchen ska spelas. Men det ligger inte högst på vår agenda idag med tanke på omständigheterna.

Manu Leroy, tillförordnad generalsekreterare i det belgiska förbundet, säger till tidningen Le Soir, enligt Aftonbladet:

- Vi vill visa vår respekt för det som har hänt. Det gäller att vara stora i sådana här lägen och det kommer vi att vara, säger Leroy.

- Jag kommer att ta kontakt med det svenska förbundet, Österrike och Uefa för att föra fram det här. I ett sådant här läge måste etik och moral gå före.

Spelare och ledare var efter matchen tydliga med att man inte ser någon större vits med att spela klart den, givet läget.

Annons

- Någonstans är det skitsamma. Hade den här matchen gällt någonting… men för vår del är det borta och utifrån det ska vi nog inte hålla på med att spela fotboll när det händer sådana här grejer i världen, sa Janne Andersson.

Nilsson Lindelöf fyllde i:

- Jag är helt med Janne. Det är nog inte någon idé med att spela klart matchen.

Publicerad 2023-10-17 kl 12:33

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto