Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Matchen mellan Sverige och Belgien avbryts

Sverige (herr)

BRYSSEL. Matchen mellan Belgien-Sverige avbröts efter första halvlek.
På grund av att två svenskar har skjutits till döds i Bryssel, något som belgisk polis uppger enligt Reuters.
- Vi kan inte spela fotboll när det är så här, säger förbundskapten Janne Andersson till Fotbollskanalen.

14:02
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån/Olof Lundh.

I spelaren ovan ser du presskonferensen med Janne Andersson, Victor Nilsson Lindelöf och Martin Fredman.

Sveriges bortamatchen mot Belgien bröts efter den första halvleken, vid ställningen 1-1. Det på grund av att två svenskar har skjutits till döds i Bryssel, något som belgisk polis uppger enligt Reuters.

Enligt Het Laaste Nieuws finns det ingen gripen för dådet. Enligt vittnen till tidningen Sudinfo skrek en misstänkt gärningsperson "Allahu akbar" precis innan personen avfyrade sitt vapen.

Skjutningen inträffade runt fem kilometer från Kung Baudouin-stadion, där Sverige spelar sin EM-kvalmatch mot Belgien. En bit in i den första halvleken kom SvFF:s säkerhetschef Martin Fredman upp på läktaren och förde bort ordförande Fredrik Reinfeldt och generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

I slutet av den första halvleken kom Fredman, Reinfeldt, Sjöstrand ut på innerplan tillsammans med landslagschefen Stefan Pettersson och alla stod och pratade länge, fram tills halvleken var slut. Därefter gick lagen in i omklädningsrummet och stannade kvar där.

I halvtid bröts matchen och de svenska spelarna bestämde sig för att inte spela vidare.

- Vi kan inte spela fotboll när det är så här. Vi och Belgien var helt överens om att vi inte ska spela, säger förbundskapten Janne Andersson till Fotbollskanalen. 

Han fortsätter:

- Jag fick reda på det (dådet) i paus på väg ner och beslutet från alla spelare och ledare är självklart att vi inte kan spela matchen. Det (dådet) är fullständigt vidrigt.

Belgiska förbundstoppen Manu Leroy mötte media sent i natt. Han meddelade då att man inte fått någon information från Uefa om vad som händer med matchen och om den ska återupptas.

Martin Fredman förklarar varför matchen spelades till halvtid innan den avbröts:

- Belgisk polis var väldigt tydlig med att de ville att matchen skulle fortsätta spelas, eftersom man bedömde arenan som säkraste platsen att vara på för svensk medborgare. Därför spelades matchen fram till halvtid, säger han och fortsätter:

- Informationen vi har är att man vet vem gärningsmannen är, men att han inte är gripen.

Janne Andersson: ”Fullständigt vidrigt - självklart att vi inte kan spela matchen”

Fredman vill inte kommentera någonting kring vilka säkerhetsåtgärder SvFF vidtar vad gäller spelarna och ledarna i landslaget.

Publicerad 2023-10-16 kl 21:57

Kommentarer

Visa kommentarer
next recommended article
Nästa
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto