Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blågult kan ställas inför målskillnadsaffär: "Kul utmaning"

Sverige (dam)

SHEFFIELD. Blågult kryssade mot Nederländerna.
Därmed kan det bli en målskillnadsaffär om gruppsegern.
- Det är en kul utmaning, säger Johanna Rytting Kaneryd.

3:25
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Sverige och Nederländerna är klara favoriter, före Portugal och Schweiz, om att gå vidare till kvartsfinal i EM. Under lördagen kryssade Blågult mot Nederländerna (1-1) i premiären, och därmed kan det i slutändan bli en målskillnadsaffär om gruppsegern.

Johanna Rytting Kaneryd ser fram emot utmaningen.

- Det är en kul utmaning. Vi vill gå för vinst i varje match och göra många mål, så det passar mig, säger Häcken-stjärnan. 

Behöver ni gå in med ett ännu mer offensivt tankesätt framöver?
- Det ska bli intressant att se hur vi tänker inför nästa match. Vi mötte ett starkt motstånd nu, så jag förstår att vi valde formationen, som vi gjorde, samtidigt som vi är duktiga i 4-3-3 också, så det finns både för- och nackdelar med båda.

ANNONS

Fridolina Rolfö:

- Nu har jag inte hunnit tänka så långt, men visst kan det bli så. Vi måste vinna de två sista matcherna och göra mål - om det är det som krävs. Efter det här får vi sätta en ny plan och det är nya förutsättningar inför de andra matcherna, men absolut, mål behöver man alltid göra och det är det vi siktar på, säger forwarden.

Caroline Seger:

- Jag tänker inte på sådant. För vår del handlar det om att bli bättre hela tiden och vinna matcher. Om vi vinner matcherna som vi ska är vi vidare och det är vår målsättning. Sedan, om det blir etta eller tvåa, och om vi behöver göra extra många mål i sista matchen, så får vi ta det då. Som det ser ut nu ligger alla på en poäng och sedan får vi se efter Schweiz.

Sverige ställs på onsdag mot Schweiz och sedan väntar Portugal på söndag i EM. 

ANNONS
Publicerad 2022-07-10 kl 08:27

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto