Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blågult slipper Frankrike i kvartsfinal: "Kommer bli en bra motståndare"

Sverige (dam)

LEIGH. Sverige vann sin grupp i EM.
Därmed slipper Blågult att spela mot Frankrike i kvartsfinal.
- Man vill naturligtvis möta ett lag man har större chans mot, så det är bra, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson till TV4. 

3:43
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sverige-Portugal i spelaren ovan.

Sverige besegrade under söndagen Portugal och blev, som gruppetta, klart för kvartsfinal i EM. Därmed slipper nu Blågult spela mot Frankrike i första slutspelsmatchen. I stället blir det spel mot Belgien, Island eller Italien beroende på vilket landslag som kommer tvåa bakom Frankrike i gruppen, vilket avgörs under måndagskvällen. 

Förbundskaptenen Peter Gerhardsson tycker att det är skönt att slippa Frankrike.

- Vi får se vilka vi får nu. Det kommer bli en motståndare, som kanske är i klass med Nederländerna och Schweiz, men det är bra. Man vill naturligtvis möta ett lag man har större chans mot, så det är bra, säger förbundskaptenen till TV4. 

ANNONS

Kosovare Asllani menar också att det var bra att Sverige vann gruppen.

- Viktigt. Det var inte avgörande, men det var viktigt och när vi går in i en turnering är alltid vårt mål att vinna gruppen och sedan avgörs mycket längs vägen. Nu undviker vi Frankrike i första steget, men vilket lag vi än möter blir det tufft motstånd. Egentligen hade det inte spelat någon roll, men vi möter hellre Frankrike längre fram i sådana fall.

Asllani tycker vidare att det inte spelar någon roll vilket lag Blågult ställs mot framöver.

- Må bästa lag vinna där och sedan får vi anpassa oss. Vi funderar inte på vilket lag vi vill möta, då det är det bästa laget som kommer komma tvåa. 

Linda Sembrant hoppas i sin tur heller inte på något speciellt motstånd. 

- Det blir spännande och det ska bli otroligt spännande att följa i morgon och se vilken motståndare vi får. Det är tre landslag som vi mött en hel del senaste åren och som blivit bättre och bättre, så det ska bli jättespännande. 

ANNONS

Vilket landslag undviker du helst?
- Ingen aning. Det blir vad det blir. Vi följer det i morgon och ser hur det går. Vi får dem som vi får, säger Sembrant. 

Stina Blackstenius om önskemotstånd i kvartsfinalen:

- Jag lägger egentligen inte någon värdering i det. Nu ska vi ta med oss att vi blev gruppetta och gjorde en stark prestation. Det är klart att Frankrike är en stor fotbollsnation och har ett otroligt bra lag, så vi ska vara glada över att slippa dem på något sätt, men med det sagt kommer det stå ett otroligt starkt lag på andra sidan i kvartsfinalen också. Vi får se vad det blir, säger Blackstenius.

Magdalena Eriksson:

- Jag har ingen preferens. Jag tror att det är farligt att tänka att man vill någonting. Jag är jättestolt över att vi vann den här gruppen och jag tycker att det var ett viktigt "statement". Det var exakt det vi ville och det var vårt delmål, så det är check på det och nu får vi se vilka vi får ta oss an på fredag. 

ANNONS

Sveriges kvartsfinal spelas på fredag i nästa vecka. 

Publicerad 2022-07-17 kl 20:25

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto