Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Eriksson lyfter Segers betydelse: "Vi kunde känna energin och tryggheten"

Sverige (dam)

LEIGH. Caroline Seger spelade inte mot Portugal.
Då var lagkaptenen i stället aktiv och stöttande från sidan.
- Hon var jäkligt aktiv, säger Magdalena Eriksson.
- Jag såg Juventus och Bonucci (Leonardo) och så långt gick det inte, säger Peter Gerhardsson. 

3:43
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sverige-Portugal i spelaren ovan.

Sverige besegrade under söndagen Portugal med 5-0 och blev därmed, som gruppetta, klart för kvartsfinal i EM i England. Lagkaptenen Caroline Seger kom inte till spel på grund av en känning i ena hälen, men var i stället aktiv och stöttade sina medspelare från sidan. 

Svenska landslagsbacken Magdalena Eriksson menar att Seger gav laget trygghet.

- Hon var jäkligt aktiv. Jag älskar Segers energi och hon var även väldigt aktiv i omklädningsrummet, väldigt pushande och väldigt stöttande, precis som om hon skulle spela. Hon hade med sig samma energi som om hon skulle spela där ute och vi kunde känna den energin och den tryggheten, som hon ger när hon spelar. Vi kunde känna den när vi spelade fastän att hon inte var på planen, säger Eriksson och fortsätter:

ANNONS

- Det var inte kul att Seger inte spelade, men hon gjorde det fantastiskt bra med att hon fick upp vår energinivå och peppade oss.

Vad betyder det för er?
- Hon är en fantastisk ledare. Jag ser upp till henne jättemycket i hur hon är som person, hur hon beter sig i svåra stunder och hur hon är runt omkring laget. Hon hjälper alla, ser alla och stöttar alla. Jag ser och lär av hur hon agerar.

Kosovare Asllani om Segers betydelse:

- Seger är en otroligt viktig pjäs, både på och utanför planen. Man känner alltid av när hon inte är med, men nu var hon med både i omklädningsrummet innan och på bänken under matchen. Hon är otroligt viktig för laget, och självklart kände jag att jag behövde ta ännu mer ansvar. Jag tar, normalt sett, ansvar, men nu blev det lite extra. Jag tycker samtidigt att vi är duktiga på att dela upp det, säger Asllani.

ANNONS

Förbundskaptenen Peter Gerhardsson tycker också att Seger var aktiv, men på en rimlig nivå i jämförelse med den italienske mittbacken Leonardo Bonucci i Juventus. 

- Hon var aktiv och är en ledare. Jag såg Juventus och Bonucci (Leonardo) och så långt gick det inte. Han sprang ju ner och knuffade bort Allegri (Massimiliano, tränare i Juventus) och skrek på spelarna, men hon var aktiv och engagerad. Hon är kanske inte så van vid att sitta där, säger förbundskaptenen under presskonferensen. 

Sverige spelar på fredag kvartsfinal i Europamästerskapet, och ännu är det lite ovisst om Seger kan komma till spel då. Gerhardsson har i dagsläget inget besked. 

- Jag vet faktiskt inte (hur läget är med Seger). Hon var inte spelbar nu här och vi hoppas att hon är spelbar så snabbt som möjligt. Det är tveksamt om det blir på träningen i morgon, och samtidigt vet vi att vi har match på fredag, säger Gerhardsson och fortsätter: 

ANNONS

- Vi får ta morgondagen och tisdagen och se vad medicinska kommer fram till. Vi testade i förmiddags, och då fick jag besked om att det inte var spelbart. Jag hoppades på att hon skulle kunna komma in, men läkarteamet och hon bestämde att det inte var så.

Publicerad 2022-07-18 kl 07:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto