Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Portugals drag - bytte målvakt mot Blågult

Sverige (dam)

LEIGH. Portugal har en svaghet på fasta situationer.
Inför mötet med Sverige bytte landslaget målvakt gentemot i de första matcherna. 

Foto: Bildbyrån

Sverige ställdes under söndagen mot Portugal i den sista gruppspelsomgången i EM. Under lördagen fick Portugals förbundskapten Francisco Neto svara på frågor om landslagets svaghet på defensiva fasta situationer, då det blev tre insläppta mål i samband med fasta situationer mot Schweiz och Nederländerna, och till söndagens match gjorde förbundskaptenen därmed en stor förändring.

Neto valde den här kvällen att bänka målvakten Ines Pereira, som vaktade landslagets mål i de två första matcherna i EM, och gav i stället Patricia Morais chansen från start. Pereira är 168 centimeter lång, medan Morais är 178 centimeter lång.

ANNONS

Trots målvaktsbytet levererade ändå Sverige på fasta situationer i första halvan av matchen, då samtliga tre mål som Blågult gjorde kom i samband med just fasta situationer. 

Sveriges möte med Portugal börjar klockan 18.00 under söndagen och sänds på TV4 och streamat på cmore.se. Studiostart är klockan 17.00.

Publicerad 2022-07-17 kl 16:44

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto