Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Därför har Sverige startat samma elva i båda EM-matcherna

Sverige (herr)

GÖTEBORG. Samma startelva mot Spanien och Slovakien.
Sveriges förbundskaptener hade svårt att peta någon efter EM-premiären.
- Vi kände att samma elva förtjänade att få starta igen, säger assistenten Peter Wettergren.

41:21
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se hela presskonferensen i spelaren ovan.

Sverige har startat med samma elva mot både Spanien och Slovakien i EM. Varför? Assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren säger:

- Du får väl fråga Janne (Andersson, förbundskapten). Han tar ut laget i slutändan. Sen diskuterar vi mycket. Och vi kände efter matchen mot Spanien att samma elva förtjänade att få starta mot Slovakien.

Två omgångar in i gruppspelet står Blågult på fyra poäng, efter 0-0 mot Spanien och 1-0 mot Slovakien.

Om det blir förändringar i startelvan till mötet med Polen på onsdag? Möjligt, men i sådana fall verkar det inte bli på grund av att Sverige vill vila spelare.

Wettergren säger nämligen att Blågult vill gå för att vinna gruppen och att man tänker ställa upp med det lag som man bedömer ha bäst möjligheter att leda Sverige till en seger mot Polen.

Annons

Två spelare som fått förtroende och som bidragit till att Sverige hållit två nollor men inte varit särskilt kreativa i det offensiva spelet är de centrala mittfältarna Albin Ekdal och Kristoffer Olsson.

Men Peter Wettergren är nöjd med duons insatser i EM hittills.

- Jag tycker våra centrala mittfältare har varit väldigt lojala till det vi bestämt. Mot Spanien fick de lägga ner oerhört mycket jobb i sättet vi ville försvara. Vi ansåg att det var så vi hade störst chans att ta en poäng eller vinna. De fick löpa oerhört mycket, eftersom Spanien jobbar med två trianglar på var sin sida och med rotationer i spelet, säger Wettergren och fortsätter:

- Vår matchplan var att stänga ner Spanien där och det lyckads vi väldigt bra med. De (Ekdal och Olsson) lade ner oerhört mycket jobb och därför hade de kanske inte samma kraft när vi vann bollen. Det får jag och Janne ta på oss. Så där finns en förbättringspotential.  

Annons

Mot Slovakien tog duon steg offensivt, enligt Wettergren.

- Då fick de en annan roll och var med mer i spelet. Får vi vässa till det ytterligare så kanske vi kan höja oss ytterligare. 

- Vi är jättenöjda med det vårt centrala mittfält levererat utifrån vad vi beställt.

Publicerad 2021-06-20 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto