Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Grönt ljus för Kulusevski - ska kunna starta mot Polen

Sverige (herr)

GÖTEBORG. Bara redo för 15-20 minuter mot Slovakien, enligt Blågults läkare.
Men mot Polen på onsdag ska Dejan Kulusevski kunna vara aktuell för att starta.
- Han är väldigt alert och spelsugen, säger assisterande tränaren Peter Wettergren till Fotbollskanalen.

6:31
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en tv-intervju med Wettergren i spelaren ovan.

Sverige fick klara sig utan Dejan Kulusevski i EM-premiären mot Spanien på grund av att stjärnskottet testat positivt för covid-19. Men sedan några dagar tillbaka är Kulusevski tillbaka i EM-truppen och han var med på resan till Ryssland för fredagens möte med Slovakien.

Men Juventus-spelaren fick inte hoppa in, när Blågult vann med 1-0. Efter matchen förklarade förbundskaptenen situationen på följande sätt:

- Han kom inte in eftersom jag bytt ut Berg som forward. Där kom Quaison in och gjorde ett bra inhopp. Han ordnade straffen. Sen skulle inte Dejan kunna spela mer än 15-20 minuter enligt läkarna och så som matchen såg ut och Alexander Isak såg ut så kände jag att jag ville ha kvar "Alex" på planen.

ANNONS

Hur status är med Kulusevski inför den sista gruppspelsmatchen mot Polen på onsdag? Sveriges assisterande förbundskapten Peter Wettergren ger nu glädjande besked. Han menar att det inte ska finnas några begränsningar vad gäller speltid för 21-åringen.

- Nu har han fått träna i några dagar och han kommer träna varje dag fram till nästa match. Så när vi spelar mot Polen ska det inte vara några problem med Dejan, säger Wettergren.

Skulle Kulusevski få speltid mot Polen innebär det att han gör mästerskapsdebut.

- Dejan gjorde första kollektiva träningen i dag sedan han kom tillbaka och han var väldigt pigg, alert och spelsugen. Det kan man väl nästan förstå efter att inte ha spelat fotboll på tio dagar. Vi hoppas att det fortsätter så och sedan får vi se vilket lag som Janne (Andersson) väljer att ställa upp med på onsdag, säger Wettergren till Fotbollskanalen.

ANNONS

- Han är en fantastiskt skicklig fotbollsspelare, som är duktig på att driva boll, har bra balans och är bra på att täcka bollen. Han har också en bra vänsterfot. Han har bra egenskaper, annars skulle han inte ha varit här.

Om han inte hade blivit sjuk, skulle han startat mot Slovakien och Polen?
- Det är spekulationer. Jag vill inte uttala mig det. Det är Janne som bestämmer laget i slutändan och han är absolut en spelare som hade konkurrerat om en startplats.

Vidare lämnar Wettergren ett positivt besked rörande resten av spelarna i truppen.

- Några spelare har lite skavanker efter gårdagens match men våra sjukgymnaster säger att det inte finns något i truppen som vi inte har kontroll över.

Mattias Svanberg har återanslutit till truppen efter sitt positiva covid-test och han tränade individuellt under lördagen. 

ANNONS

- Vi räknar med att han ska kunna träna med oss på måndag eller tisdag, säger Wettergren.

Publicerad 2021-06-19 kl 16:23

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto