Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Jannes ovanliga besked - Isak given i startelvan: "Han är självklar"

Sverige (herr)

S:T PETERSBURG. Janne Andersson brukar inte prata om huruvida spelare är givna eller inte.
Men efter Alexander Isaks insatser i EM är det inget snack.
- Han är självklar, "Alex". Han är given, säger Andersson.

2:48
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Sverige-Slovakien i spelaren ovan. Bilder från SVT.

I EM-kvalet var det Marcus Berg och Robin Quaison som startade i anfallet de flesta matcherna. Men efter framfarten i La Liga med 17 mål så gav sig Alexander Isak in i kampen.

Inför EM var det många som undrade vilka två som skulle starta i anfallet och Janne Anderssons val föll på Isak och Berg.

Efter två starka insatser är det inte längre något att fundera på för Janne Andersson, och det är han tydlig med, trots att han inte brukar säga om spelare är givna eller inte.

- Han är självklar, "Alex". Han är given. "Alex" har ju kvaliteter som är av allra högsta internationella snitt. Det var jätteroligt att se honom i den här matchen (mot Slovakien). Han betyder mycket för oss. Sen är han en ung pojke och jag tror att det finns mer i honom. Men han har en helhet som är väldigt tilltalande, säger Andersson och fortsätter:

Annons

- Sen är det en bra konkurrenssituation. Det är jättebra konkurrens. Vi har fyra (Isak, Berg, Quaison och Kulusevski) bra forwards.

Mot både Spanien och Slovakien har det varit Isak som har varit Sveriges offensiva vapen.

Mot Spanien låg han bakom lagets två stora chanser, först när han sköt på en försvarare som styrde bollen i stolpen, sedan när han frispelade Berg.

Mot Slovakien låg han återigen bakom det mesta i offensiven och spelade bland annat fram Quaison när han fick straffen som avgjorde.

Publicerad 2021-06-19 kl 11:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto