Efter kritiken om Sveriges offensiv - nu svarar Janne: "Hade gärna sett att vi gjort fler mål"

Sverige (Herr)

S:T PETERSBURG. Ett mål efter två matcher.
Något Janne Andersson inte är helt nöjd med.
- Hade gärna sett att vi gjort fler mål, säger han.

Se höjdpunkterna från Sveriges senaste match i spelaren ovan.

Trots att Sverige tog en stark poäng i öppningsmatchen mot Spanien så fick ändå Sverige en del kritik för offensiven. Statistiken visade historiska bottenrekord i passningar och bollinnehav.

Mot Slovakien vann Sverige med 1-0. Det efter en svag första halvlek och en bättre andra halvlek. Målet kom efter straff då Emil Forsberg avgjorde. Många experter gick hårt åt både Sverige och Slovakien och tyckte att det var två svaga lag.

Janne Andersson höll med om att första halvleken inte var så bra och att andra var bättre. Om han är orolig över att laget inte gjort fler mål?

- Nja, deras (Slovakiens) målvakts räddning på ”Luddes” (Ludwig Augustinsson) nick var fantastisk. Vi borde ha belönats mer. Jag är inte orolig men hade gärna sett att vi gjort fler mål. Jag hoppas att vi har målen innestående och att vi kan ta igen det i kommande matcher, säger han.

Något som Andersson är väldigt nöjd med är lagets defensiv.

-  Vi har bara släppt in ett mål på sju matcher i år, det är jag väldigt nöjd med, säger han.

De sex matcherna som Sverige har hållit nollan i är mot Georgien, Kosovo, Estland, Finland, Spanien och Slovakien - medan man släppte in ett mål i 3-1-segern mot Armenien.
Publicerad 2021-06-19 kl 10:00