Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fördelen som kan ta Sverige vidare - får vila mer: "Det känns bra"

Sverige (Herr)

S:T PETERSBURG. Sveriges match mot Polen kan ha stor betydelse för utgången av gruppen.
Då får Blågult vila en dag mer än motståndaren.
- Man vill ha alla fördelar man kan få, säger Sebastian Larsson.

2:48
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sverige-Slovakien ovan.

Sverige besegrade Slovakien med 1-0 och har nu fyra poäng efter två matcher. Spanien och Polen spelar på lördagen, och det betyder att Blågult kommer att få vila en dag mer än Polen, i en match som kan bli avgörande för hur Janne Anderssons landslag ska sluta i gruppen. Och det är något som svenska spelare och ledare är glada för.

- Det känns bra att vi får en extra dag. Det kommer att vara ännu varmare på onsdag (då matchen spelas). Vi har gjort vårt nu och så får vi se hur resultatet mellan Spanien och Polen blir. Men det gör absolut inget att vi har en dag extra, säger Janne Andersson.

Sebastian Larsson håller med:

ANNONS

- Jag hoppas självklart att det är en fördel. Vi fick mindre vila nu och sättet vi fick springa på mot Spanien kändes mot Slovakien, framför allt i första halvlek. Man vill ha alla fördelar man kan få, så absolut. Det var otroligt viktigt med seger mot Slovakien. Det är en enorm skillnad på att ha fyra jämfört med om vi skulle ha haft två, säger Larsson.

Janne Andersson var inte nöjd med första halvleken mot Slovakien, men tyckte att andra halvlek var bättre.

- Första halvlekens första 25-30 minuter var okej, men det bet inte. Vi var inte tydliga i passningsspelet eller i presspelet. Sista tio i första halvlek hade Slovakien mycket boll och var skickliga att spela igenom oss. Det var ingen bra känsla vi gick in med i halvlek. Men vi tog tag i det direkt i andra och var tydliga. Andra halvlek var jättebra och vi borde haft något mer mål. Jag är jättenöjd med seger. Väldigt nöjd med våra två första matcher och med fyra poäng, säger han.
ANNONS
Publicerad 2021-06-19 kl 07:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto