SPELARBETYG: Isak bäst i Sveriges viktiga seger

S:T PETERSBURG. Sverige slog Slovakien med 1-0 i sin andra EM-match.

2 - Godkänd
1 - Underkänd

-

Alexander Isak
Svag första halvlek, precis som hela laget, men fick inga bra bollar att jobba med. Växte rejält i andra halvlek och låg bakom segern. Hög klass på framspelningen till Quaison vid straffen. Gjorde några fina individuella prestationer där han dribblade runt med motståndarna. Borde ha passat Quaison som hade blivit fri vid 1-0.

Mikael Lustig
Stabil defensivt och högerbacken skapade farligheter med två bra inlägg, ett till Augustinsson efter en timme och ett till Isak i den 67:e minuten.

Victor Nilsson Lindelöf
Missade ett inlägg i den fjärde minuten men därefter var han bra defensivt och mittbacken bidrog även offensivt med flera fina uppspel och aktioner där han drev upp boll.

Robin Quaison
IN 64. Mycket spring i benen när han kom in och fixade straffen som gav Sverige 1-0.

Sebastian Larsson
Bra inlägg till Augustinsson som fick nickläge, vilket då var Sveriges bästa målchans. Gjorde som vanligt en stark arbetsinsats, denna gången på två olika positioner.

Emil Forsberg
UT 90. Målskytt på straff. Det gör att han får en trea i betyg. Försökte driva på men det ville sig inte riktigt i de avgörande lägena och han fick inte visa upp sin kreativitet fullt ut.

Robin Olsen
Keepern behövde inte agera på jättemycket, men gjorde det bra när det brände till. Räddade upp en farlig hemåtpass av Danielson i första halvlek och gjorde en bra räddning på en nick i andra halvlek.

Marcus Danielson
Mittbacken var trygg i det han gjorde defensivt. Följsam och stark.

Ludwig Augustinsson
UT 88. Vänsterbacken hade ett dåligt uppspel som gav Hamsik skottläge, men annars okej defensivt och han tryckte upp offensivt när läge gavs, precis som han ska. Kunde slagit bättre inlägg men ytterst nära att ge Sverige ledning på nick i andra halvlek.

Albin Ekdal
UT 88. Kom inte upp i nivån han kan och var inte tillräckligt kreativ mot svagt motstånd. Bra arbetsinsats, vann bland annat tillbaka boll när Skriniar satte fart i kontring.