Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter corona-beskedet - landslagsläkaren: "Alla test negativa"

Sverige (dam)

CHESTER. Jackie Groenen har testat positivt för covid-19 efter mötet med Blågult.
Nu bekräftar Blågult att samtliga spelare testat negativt efter matchen. 
- Med anledning av det positiva covidfallet i Nederländerna har vi dock valt att testa samtliga i truppen, och alla tester har varit negativa, säger läkaren Houman Ebrahimi. 

3:25
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sverige-Nederländerna i spelaren ovan.

Svenska landslaget kryssade under lördagen mot Nederländerna på Bramall Lane i EM-premiären. Dagen efter matchen gav det nederländska landslaget besked om att mittfältaren Jackie Groenen testat positivt för covid-19. 

Nu reagerar blågula landslagsläkaren Houman Ebrahimi på beskedet och meddelar att samtliga svenska spelare testat negativt efter matchen. 

- I det aktuella regelverket från Uefa finns inga krav på att symtomfria spelare testas regelbundet utan spelarna ska testas vid uppkomna symtom. I vårt dagliga arbete följer och monitorerar vi hur spelarna mår och följer upp direkt vid avvikelser, säger han och fortsätter:

ANNONS

- Samtliga spelare och ledare i vår trupp mår bra och har inga symtom på sjukdom. Med anledning av det positiva covidfallet i Nederländerna har vi dock valt att testa samtliga i truppen, och alla tester har varit negativa.

- Nu kommer vi fortsätta, precis som tidigare, att följa spelare och ledares mående löpande och fortsätta följa upp vid eventuella uppkomna symtom på sjukdom.

Kommer ni att göra fler tester kommande dagar? 
- Bara om det är någon som har symptom. Vi har som sagt under lång tid haft bra rutiner och processer som vi förlitar oss på för fullt. 

Men trots att ingen känt av några symtom förklarar landslagslägaren varför man valt att testa alla.

- Vi har bra rutiner och processer. Vi gjorde det för att skapa en baseline för att veta att följande tester som eventuellt kommer att behövas och utgå i från, säger Ebrahimi. 

ANNONS

Det kommer ju fler coronafall, vilken information från Uefa får ni?
- Jag har daglig kontakt med medical chief officer. Vi får det när det berör oss och när vi behöver smittspåra eller någonting som berör laget vi ska möta. De är väldigt transparenta med sin information. 

Sverige spelar på onsdag mot Schweiz i den andra gruppspelsomgången i EM. 

Publicerad 2022-07-10 kl 14:58

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto