Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Eriksson avslöjar Popp-irritation: "Vet att man kan få henne grinig"

Sverige (dam)

DUISBURG. Sverige gjorde Tyskland frustrerat.
Då visste Blågult exakt vilka knappar man skulle trycka på.
- Att hon (Alexandra Popp) var grinig visar att vi gjorde något bra, säger Magdalena Eriksson efter matchen.  

3:58
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från Sverige-Tyskland i spelaren ovan.

Sverige ställdes under tisdagseftermiddagen mot världstvåan, Tyskland. Förhandsfavoriter var just hemmanationen men den svenska planen lyckades, trots att effektivitet i målskyttet saknades.  

Matchen slutade alltjämt 0-0 men de svenska landslagsspelarna var efter mötet tydliga med att man tycker att man borde ha vunnit.  

Men vad har man då jobbat på sedan den förkrossande förlusten mot Australien i november?  

- Känslan är att vi mötte upp dem på ett väldigt bra sätt. Om vi pratar om fysiska delar gjorde vi väldigt bra dueller. Vi har också pratat om att ibland få stopp på spelet och in tufft och kanske ta en frispark. Vi behöver vara aggressiva och tufft spelande, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.  

Annons

Magdalena Eriksson är inne på samma spår och tillägger även att med tio minuter till så hade det lossnat för Sverige.  

- Vi var så jäkla förberedda på vad de skulle komma ut med. Vi visste exakt vad vi skulle göra för att matcha det, vi vinner våra dueller och sätter det. Vi skapar fler chanser och det är inte alls mycket spel på vår planhalva förutom en del i andra halvlek när det kändes som att de hade momentum. Men då visade vi att vi faktiskt kan steppa upp ytterligare en nivå och bryta det. Det kändes som att om matchen hade varit tio minuter längre hade vi nog fått in en boll. Det är otroligt starkt att se hur vi klarar att stå upp i den fysiska biten mot Tyskland, säger hon.  

När de svenska landslagsspelarna beskriver matchen – är det tufft duellspel med många smällar som står i fokus. Och det märktes att tyskarna blev irriterade. Inte minst stjärnan Alexandra Popp.  

Annons

- Det älskar man ju. Då har man redan vunnit en de av matcherna i matchen när spelare börjar klaga på domaren och på varandra. Det kändes riktigt riktigt skönt, jag älskar att vi är så pass modiga i dag, vi sätter vår höga press. Det är klart att vi tar en risk men vi litar på att vi ska klara det. Och det är inte många chanser de får, säger Eriksson och fortsätter:  

- En stor del av min spelstil är att söka upp och ta duellspelet och vinna matchen i matchen. Jag vet att man kan få henne (Popp) grinig om man är på henne och det var vi många som jobbade på tillsammans, att hon var grinig visar att vi gjorde något bra.  

Publicerad 2023-02-22 kl 10:32

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto