Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fick stå varsin match senast - men nu hoppas Falk och Musovic att det blir ändring: "Vill gärna stå alla"

Sverige (dam)

GÖTEBORG. Förra samlingen fick Jennifer Falk och Zecira Musovic stå varsin match.
Men nu hoppas båda att få stå mot både Lettland och Island.
- Jag vill ju gärna stå alla matcher, säger Falk.

Foto: Bildbyrån.

Hedvig Lindahl är fortfarande skadad och är därför inte med landslaget i Göteborg. Det var hon även under den förra samlingen och då valde Peter Gerhardsson att inte ta ut en ersättare - utan två.

Mot Ungern fick Göteborgs Jennifer Falk förtroendet, och mot Island blev valet Rosengårds Zecira Musovic.

Falk fick knappt något att göra i 8-0-segern medan Musovic fick en betydligt svettigare uppgift i 1-1-mötet med Island.

Nu är frågan om Peter Gerhardsson väljer att göra samma sak igen och låta målvakterna stå i varsin match eller om han den här gången satsar på en som får förtroendet mot både Lettland och Island?

ANNONS

- Det får vi se. Vi börjar med en målvakt mot Lettland och sedan får vi se mot Island, säger han till Fotbollskanalen.

- Vi tittar på hur det ser ut på träningarna. I utvärderingen av målvakterna så tittar man på klubblaget, och sedan filmar vi träningarna och kollar efteråt på hur det såg ut. Utgångsläget och efter senaste landskamperna är att det är väldigt jämnt. Sedan får vi se vem vi väljer. Den som vi tycker är bäst ska stå. Ibland är det lite beroende på motstånd och ibland hur formen är.

Har de senaste landskamperna påverkat ditt beslut?
- Det får vi se.

Hur är deras form?
- Nu kryssade båda deras klubblag senast, men Rosengård har haft det lite tyngre. Vi får se. Det viktigaste är vad man gör på träningarna här.

Hur värderar du deras egenskaper?
- Jag vill inte gå in på detaljer. Man har lite egenskaper som är olika. Som du säger så är Zecira lite längre, men det är ändå ganska jämnt i höjdspelet. Sedan handlar det om ett mod. Man får jobba i duellspelet. Det är inte bara att gå ut och ta bollar utan måste våga att komma ut ordentligt och ta bort motståndare. Det är en egenskap som är viktig och mot ett visst typ av motstånd så är det ännu viktigare.

ANNONS

Zecira Musovic och Jennifer Falk vill helst stå i båda matcherna men respekterar om Gerhardsson väljer att ge båda varsin match igen.

- Det är en strategi som Peter och gänget väljer, och det är bara att respektera. Det jag kan göra är att jag kan köra stenhårt på träningarna och fortsätta utvecklas, säger Musovic och fortsätter:

- Min match mot Island gav mig väldigt många lärdomar och en bra och viktig erfarenhet inför det som komma skall. Så det är jag väldigt tacksam för, och jag tror absolut att det gör mig till en bättre målvakt. Precis som förväntat visade Island upp ett väldigt fysiskt spel där de satsade fullt ut i alla situationer. De har den fysiska biten som sin styrka, mer än kanske den tekniska. Och det är en lärdom jag tar med mig från fasta situationer, och att vara tuffare i situationerna och att aldrig slappna av förrän situationen är över. Det var en väldigt bra erfarenhet.

ANNONS

Jennifer Falk:

- Jag vill ju gärna stå alla matcher som går att stå. Men oavsett om man spelar en eller två eller ingen så gäller det att göra det bästa av situationen, att stötta den som spelar eller vara fullt fokuserad på att själv spela, säger Falk och fortsätter:

- Det hade varit kul att ha mer att göra (mot Ungern). Samtidigt vann vi matchen och vi släppte inte in några mål, och det är det viktigaste. Man vill ju helst stå båda.

Om ni får fortsätta att stå varsin match och du återigen får stå mot det svagare motståndet där man knappt får något att göra - hur skulle du se på det?
- Om de tycker att jag ska stå de matcherna så finns det säkert en bra anledning till det. Så det hade varit okej, säger Falk.

Falk har erfarenhet av att vara en av två målvakter som turas om att stå - men det har inte Musovic.

ANNONS

- Jag har ju lite erfarenhet av det med Loes (Geurts) i Göteborg. Det är klart att man vill spela, men jag har haft bra relationer både med Loes och med målvakterna här, och det har hjälpt mycket. Positivt är väl att man får träna med jättebra målvakter och får den sparringen, du måste visa varje träning att du ska stå. Och negativt är att du inte får hundra procent matchtid.

Musovic:

- Det är en annorlunda situation jämfört med Rosengård där jag har fått spela nästan alla matcher. Men vi är tydliga med det i landslaget, att vi har bra målvakter och att man inte går in med samma förväntningar, säger hon och fortsätter:

- Jag strävar efter att få spela så mycket som möjligt och varje gång jag inte får det blir jag besviken. Jag gör allt jag kan för att övertyga Peter om att det är jag som ska spela. Sedan mår jag bra av konkurrens och jag kan nästan säga säkert att det kommer göra mig till en bättre målvakt. Men jag vill spela allt som går att spela.

ANNONS
Publicerad 2020-10-21 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto