Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Riskerar att petas i landslaget - trots succén i Bayern München

Sverige (dam)

GÖTEBORG. Succé i Bayern München.
Ändå riskerar Amanda Ilestedt att petas i landslaget.
- Mittbackspositionen är väl den positionen där vi har hårdast konkurrens, säger Peter Gerhardsson.

Foto: Bildbyrån.

Efter sju omgångar har Bayern München sju segrar och 23-0 i målskillnad, vilket gör att man toppar tabellen. Amanda Ilestedt har spelat högerback, vänsterback och mittback - och imponerat överallt. Samtidigt som hon har varit med och hållit nollan så har hon också gjort tre mål.

- Hon har gjort det väldigt bra på flera olika positioner, bland annat som ytterback, och Bayern München spelar likt oss med offensiva ytterbackar. När Hanna Glas kom tillbaka efter skada så har Amanda spelat mittback och vänsterback, och det är starkt att ha tagit en plats i ett lag där konkurrensen är väldigt hård. Det visar att hon har höjt kvaliteten, säger Peter Gerhardsson.

ANNONS

Den förra landslagssamlingen var Hanna Glas skadad och då startade Ilestedt som högerback, och gjorde det bra mot både Ungern och Island. Nu är Glas tillbaka och då menar Gerhardsson att Ilestedt konkurrerar som mittback. Och trots succén i Bundesliga riskerar hon att bänkas i landslaget.

- Mittbackspositionen är väl den positionen där vi har hårdast konkurrens (Linda Sembrant och Magdalena Eriksson startade senast), och det är klart att det är jättebra för landslaget att ha folk att välja på och också spelare som har spetskvaliteter, säger Gerhardsson.

- Nu med Hanna Glas tillbaka och med Jessica Samuelsson också som högerback så konkurrerar Amanda mer som mittback än senast, då var Hanna Glas borta och då såg vi henne mer som en ytterback.

Amanda Ilestedt kommer till landslaget med ett bra självförtroende. Hon är medveten om den tuffa konkurrensen i landslaget men hoppas att få starta.

ANNONS

- Det är helt upp till Peter att avgöra det. Men jag är förberedd. Det känns bra, det är roligt att göra mål. Det händer inte jätteofta annars. Jag är inne i ett flow. Jag har jobbat hårt, tränat hårt hemma och äntligen ger det också utdelning. Det känns väldigt bra, jag känner att jag kommer in till den här samlingen med ett bra självförtroende, säger hon.

Publicerad 2020-10-20 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto