POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
2v

Forsberg om konkurrensen: "Vem som ska ut ur laget får ni fråga Janne om"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en tv-intervju med Emil Forsberg i spelaren.

Emil Forsberg vill in i startelvan.
Mittfältaren vet hur han hade tagit ut laget - men håller det för sig själv.
- Vem som ska ut får ni fråga Janne om, säger han.

Sverige besegrade Färöarna med 4-0 efter bland annat två mål av Alexander Isak. Emil Forsberg vilade och då flyttade Robin Quaison ner till vänster på mittfältet och gjorde ett mål.

På söndag spelar Sverige mot Norge och senast lagen möttes blev det 3-3 och även då gjorde Quaison ett mål.

Nu är konkurrensen i startelvan tuffare än på länge. Emil Forsberg vill in i laget men vill inte svara på vems bekostnad.

- Det får ni fråga Janne om. Jag tycker att vi har utvecklats på många bra sätt. Just i hur vi spelar fotboll nu och det tycker jag är otroligt roligt. Men vem som ska ut får ni fråga Janne om. Det är han som är förbundskapten. Det vi spelare kan göra är att leverera, säger han.

Räknar du med att få starta?
- Det kan jag inte svara på. Jag har alltid känt mig ganska så given i landslaget när jag har spelat. Jag vet vad jag går för och tror alltid på mig själv och vet vad jag kan göra. Jag räknar väl självklart med att spela men samtidigt så är jag ödmjuk inför uppgiften och vet att man måste vara som bäst.

Vad säger du om konkurrensen som ökar, Quaison har gjort mål och Isak gjorde två mål nu?
- Det är roligt. Det är så det ska vara. Vi är ett landslag. Det ska komma in spelare underifrån och sätta press på spelarna som har varit där, och ta sin plats. Det är precis det man behöver. Det är jätteroligt. Det är spelare som har tagit för sig och som gör det riktigt bra.

Hur tufft tror du att det är för Janne att ta ut en startelva?
- Det är klart att det är tufft. Det är många bra spelare som har visat upp sig på en bra nivå. Men jag tror att han en ganska rolig uppgift när han har såmånga bra spelare.

Hade du vetat hur du skulle tagit ut laget?
Jag hade vetat hur jag skulle göra.

Inget du vill avslöja?
- Nej.

Emil Forsberg har från och till i ett par år haft problem med sina ljumskar. Därför ville han stå över matchen mot Färöarna. 

- Jag hade ett snack med Janne i veckan där vi kom överens om att det var bättre att stå över matchen just på grund av skiftet mellan konstgräs och gräs, och med den historiken jag har haft så var det en bra diskussion där vi kom överens om det, säger han.

Hur mår du i kroppen?
- Kroppen är fantastiskt bra. Jag har haft en längre försäsong där jag har byggt upp mig sakta men säkert och höjt upp speltiden efter hur jag har mått, och nu är jag där igen och det känns fantastiskt bra.

Vad har du gjort som har löst ljumskproblemet?
- Tidigare år har jag bara börjat med att spela, spela, spela och träna, träna, träna. Så det här året har jag haft en längre försäsong där jag har byggt upp kroppen och där vi har känt på det. Nu känns det bra. Nu är jag tillbaka. Jag har inte haft ont sedan jag kom tillbaka i vintras. Jag och klubben bestämde att det här året tar vi en lite längre försäsong för jag vill gärna spela hela året.

Se en tv-intervju med Emil Forsberg i spelaren ovan.

Publicerad 2019-09-06 kl 19:16
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå