Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fyra år sedan förra landskampen - nu fick Hammarlund chansen efter skadeåren: "Hänsynslös"

Sverige (dam)

GÖTEBORG. Fyra år sedan senaste tävlingslandskampen.
Sedan satte skador stopp.
Mot Lettland fick Pauline Hammarlund chansen igen - och tog den.
- Jag börjar komma tillbaka till den formen som jag var i för ett par år sedan, säger hon.

8:55
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se målen i Sporten i spelaren ovan.

Pauline Hammarlunds fotbollskarriär har inte bara handlat om medgång. Nästan hela säsongen 2018 förstördes av en skada och när hon, efter en lyckad vår och sommar 2019, äntligen hittat tillbaka till gammal god form igen åkte hon i augusti förra året på en ny tung smäll.

Anfallaren fick veta att hennes menisk behövde opereras och att hon därmed skulle bli borta en längre tid. Ett besked som kom bara några dagar efter att hon för första gången på länge återigen blivit uttagen i landslaget.

Men Hammarlund har aldrig gett upp utan kämpat för att ta sig tillbaka till landslaget. Och efter en fin säsong hos serieledaren Kopparbergs/Göteborg så kom äntligen den där efterlängtade landslagschansen.

ANNONS

Hammarlund startade i torsdagens EM-kvalmatch mot Lettland, vilket var hennes första start i landslaget sedan i september 2016, då hon avgjorde EM-kvalmatchen mot Slovakien med sitt 2-1-mål.

Lika bra gick det nu när hon fick chansen igen.

Hammarlund gjorde två mål när Sverige vann med 7-0-

- Det är alltid kul att göra mål. Jag är en sådan spelartyp som ska vara inne i boxen och göra det jobbigt för motståndaren, och då är det extra kul att få göra två sådana nickmål, säger hon.

För fyra år sedan var du på väg in i landslaget, men åkte på massa skador - känner du att du är tillbaka på landslagsnivån nu?
- Ja det tycker jag. Jag har ju fått en hel säsong nu utan några skador, och då har jag fått förtroende och mycket speltid, och det är klart att man har växt med det.

- Jag har spelat i tre år med skavanker och skador och har varit borta en hel del. Då är det klart att med lite tid nu så börjar jag att komma tillbaka till den formen som jag var i för ett par år sedan.

ANNONS

Hur var det att spela mot Lettland som backade hem med hela laget?
- Det är ändå svårt på sitt sätt. Det ställer ju nya frågor och nya lösningar som man måste ha. Lettland gör det trångt och tajt och spelar väldigt tufft. Så det blir inte mycket ytor som man får och då får man ju försöka hitta lösningar på det.

- Sedan är det klart att om man ser framåt så är det väl ett annat spel än vad det kommer att vara mot Island. Vi får ta med oss att vi spelade ett bra anfallsspel.

Peter Gerhardsson var nöjd med sin anfallare och berättade att han tycker om hennes spelstil.

- Hon har hela tiden funnits med i tankarna mot den här typen av motstånd. Det kändes efter vår förra match mot Lettland att man vill ha den typen av spelare. Hon är bra på huvudet och hänsynslös. Det visade hon i dag också. Hon har gjort mål så i allsvenskan också, och så gjorde hon det två gånger mot Lettland. Hon har en spelstil som passar bra mot låga försvar, säger Gerhardsson.

ANNONS
Publicerad 2020-10-23 kl 07:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto