Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gerhardsson om tveksamma veteraner: "Kommer tas samtal"

Sverige (dam)

SHEFFIELD. Hedvig Lindahl och Caroline Seger har inte gett definitiva besked kring om de vill fortsätta i svenska landslaget.
Peter Gerhardsson kommer höra av sig till spelare, som är tveksamma, framöver.
- Det kommer helt klart tas samtal med spelare, säger förbundskaptenen. 

3:35
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se en intervju med Peter Gerhardsson i spelaren ovan.

Sverige åkte under tisdagskvällen ut mot England i semifinal i EM. Efter matchen fick veteranerna Hedvig Lindahl och Caroline Seger svara på frågor om de kommer fortsätta spela i landslaget, men gav inte definitiva besked.

Förbundskaptenen Peter Gerhardsson kommer stämma av med spelare, som är tveksamma till att fortsätta spela i Blågult. 

- Det handlar inte om ålder, utan om motivation från spelarnas sida. För mig, som tar ut dem, handlar det om kvalitet och där måste man någonstans mötas. Som det varit sedan VM är det spelare, som kanske efter ett mästerskap eller ett OS, är lite tveksamma, och för mig är det samma sak, säger han och fortsätter:

Annons

- Jag väntar, sedan hör jag av mig och pratar med dem. Är du tillräckligt motiverad för att spela i landslaget? Om jag får ett ja är de uttagningsbara och sedan får man värdera. Man kan välja på ett sätt om det är en träningslandskamp och ett sätt om det är en tävlingslandskamp, men det kommer helt klart tas samtal med spelare, som uttryckt att de kanske är lite tveksamma.

Förbundskaptenen känner dock ingen stress med att prata med spelare just i dag.

- Jag behöver inte göra det i dag. Det får gå några veckor, och någon vecka innan vi har uttagning brukar jag höra av mig till spelare och sedan får vi se om de är uttagningsbara. Om min bedömning sedan är att de är tillräckligt bra är de med. 

Sverige spelar nästa år VM i Australien och Nya Zeeland. Nästa landskamp är den 6 september i höst mot Finland på bortaplan i VM-kvalet. 

Annons
Publicerad 2022-07-27 kl 16:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto