Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Gruppfinal mot Island - då är psykningarna igång: "Skickar massa bilder"

Sverige (dam)

GÖTEBORG. Gruppfinal mot Island på tisdag.
Då har psykningarna redan börjat.
- Glodis (Viggosdottir) skickar massa bilder på det dåliga vädret där, säger Caroline Seger.

Foto: Bildbyrån.

Sverige besegrade Ungern helt enligt plan. Men det är på tisdag som det riktiga testet väntar. Då är det gruppfinal mot Island på bortaplan. Lagen står på lika många poäng och den som vinner är ett steg närmare EM.

Då har psykningarna börjat.

- Glodis (Viggosdotti, försvarare i Rosengård) skickar bilder på det dåliga vädret som är där. Jag tror att hon håller på och psykar mig, säger Caroline Seger med ett skratt.

- Men matchen mot Ungern var inte en bra värdemätare med tanke på resultatet. Den riktiga värdemätaren blir på tisdag. Det var en bra match för oss eftersom vi inte setts på länge. Det var en boost för självförtroendet inför vad som komma skall.

ANNONS

- Men jag tror på en helt annan matchbild då mot ett fysiskt starkt Island. Det var längesedan vi mötte Island. Det är ett lag med många spelare som man känner till. Jag vet vad deras spelare går för och vilka karaktärsspelare det är. Det är spelare som älskar att spela i regn och rusk. Det kommer att bli tufft, fysiskt mycket tuffare.

Peter Gerhardsson håller med:

- Island är huvudmotståndaren i gruppen. Island är klart bättre än Ungern så det blir en annan matchbild. Vi kommer att få försvara mer då. Det blir en annan typ av match, säger han.

Magdalena Eriksson menar att 8-0-segern var väldigt viktig att ta med sig till Island.

- Otroligt viktigt. Alla är medvetna om att Island blir en tuff uppgift. Det är ett fysiskt lag. Men vi kliver av med en skön känsla och det är viktigt. Vi hade många olika målgörare och var ett bra hot på fasta. Det är en jättebra känsla, säger hon.

ANNONS
Publicerad 2020-09-18 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto