POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
1v

Han är Norges nya supertalang – men Sverige tror att han kan petas: "Han är väldigt populär i Norge"

Foto: Bildbyrån.

Erling Håland är Norges nya supertalang.
Men Sverige tror ändå att han kan petas av Lasse Lagerbäck.
- Att han skulle spela mot Malta kändes ganska givet, men det återstår att se hur det blir i den här typen av match, säger Roger Sandberg till Fotbollskanalen.

Den 19-årige anfallaren Erling Håland är Norges nya kelgris. Förra sommaren fick han sitt genombrott med tolv mål på sjutton startmatcher för Molde. Bland annat satte han fyra mål på 17 minuter och fyra sekunder mot Brann.

Håland skrev på ett femårskontrakt med Red Bull Salzburg som han flyttade till i januari 2019. Den här säsongen har det blivit åtta mål på sex matcher och vilket har gett honom en plats i det norska landslaget.

Mot Malta kom debuten då han fick starta och det är hans enda landskamp hittills.

Men trots att Håland är Norges nya supertalang så tror Sverige att han kan komma att petas av Lasse Lagerbäck.

- Jag utgår från startelvan som Norge körde senast. Men jag har en bild av aktuella skiften som kan göras, säger scouten Roger Sandberg.

Tror du att Håland får chansen igen med tanke på att han är ganska oprövad - han startade mot Malta men det kanske är en helt annan sak att starta borta mot Sverige?
- Ja, det är väl så jag resonerar också. Det återstår att se. Jag har förstått att han är väldigt populär i Norge, både bland allmänheten och media. Att han skulle spela mot Malta kändes ganska givet, men det det återstår att se hur det blir i den här typen av match.

- Jag tror att det blir en mer kontrollerad match den här gången. Jag tror inte att Norge kommer att köra på på samma sätt på bortaplan. Det blir nog lite mer tillbakadraget från deras sida. 

Namnet Håland har i många år varit förknippat med ett av Premier Leagues värsta överfall någonsin. I april 2001 var det derby mellan Manchester City och Manchester United. Alf-Inge Håland (pappa till Erling) fick en vansinnestackling på knäet av Roy Keane. Keane fick rött kort och Håland fick knäproblem och tvingades samma år göra en operation. Två år senare fick Håland avsluta sin karriär och han har beskyllt Keane för att han tvingades sluta.

Sveriges EM-kvalmöte med Norge i kväll sänds på TV4, Sportkanalen, C More Fotboll och kan streamas på cmore.se. Sändningen börjar 20.00. 

Publicerad 2019-09-08 kl 13:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå