POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Hult äntligen på rätt plats: ”Vänsterback är min rätta position”

Foto: Bildbyrån.

Ett återbud öppnade för Niklas Hult.
Den 27-årige Panathinaikos-spelaren hoppas göra avtryck på rätt plats.
- Äntligen får jag vara med som vänsterback, säger han till Fotbollskanalen.

Niklas Hult har tidigare varit med i A-landslaget, men då som yttermittfältare och som innermittfältare. Nu är han med i truppen inför VM-kvalet mot Vitryssland som vänsterback efter att Oscar Wendt tackat nej.

Niklas Hult ser fram emot att få chansen som just vänsterback:

- Äntligen får jag vara med som vänsterback. Det är min bästa position, säger Niklas Hult som haft en stark första säsong i grekiska Panathinaikos.

- Jag har spelat alla matcher som vänsterback, jag var skadad och missade tre matcher, men annars har jag spelat allt.

De flesta som minns dig från Elfsborg och allsvenskan kanske inte minns dig som vänsterback. Men det är ingen ny position, eller?
- Nej, jag har spelat vänsterback tidigare och det är en väldigt rolig position för mig och trivs där. Jag var vänsterytter i IFK Värnamo när jag kom fram men i P90-landslaget fick vi en skada på vänsterbacken så då fick jag spela det i två landskamper. Efter det blev jag vänsterback i IFK Värnamo.

- Så Elfsborg köpte mig som vänsterback men jag blev yttermittfältare när Emir Bajrami stack utomlands och var det ända fram till Nice-tiden. Sedan innermittfältare där, men i Grekland är jag vänsterback.

Kanske den plats det är svårast att slå sig in i landslaget, eller hur?
- Ja, hela vänstersidan består av bra spelare och det är väldigt tuff konkurrens.

Har du känt att landslaget varit långt borta med Martin Olsson, Oscar Wendt och Ludwig Augustionsson framför dig?
- Nu har jag känt att även om jag gjort det bra i Panathinaikos så har de övriga gjort det bra i sina klubblag och spelar hela tiden. Jag har vetat att om någon blir skadad så är jag där. Man har väl haft en liten tanke på det men vetat att jag varit bakom övriga. Nu har det öppnat upp sig lite, det är bara att försöka visa det på träningen.

Efter Elfsborg gick Hult till Nice och även om det gick bra valde han att lämna Ligue 1 för Grekland och Panathinaikos:

- Under sista året i Nice när vi slutade fyra spelade jag ungefär hälften av matcherna från start. Det blev mycket skador och ut och in i startelvan och jag visste att vi skulle byta tränare. Jag vågade inte att chansa på att vara kvar och inte veta hur mycket jag skulle få spela. När Panathinaikos hörde av sig och tränaren var jätteintresserad så fick jag vibbarna att jag skulle få spela. Då visste jag att jag skulle utvecklas och det var viktigast för mig.

- Panathinaikos kanske inte håller exakt samma klass men det är ändå en storklubb och trivs oerhört bra.

Vad är målet, ni är långt från Olympiakos som leder?
- Vi siktar på att nå Europa. Det är fem matcher kvar i ligan och sedan är det playoff mellan tvåan, trean, fyran och femman om en plats i Champions League-kval och och sedan är det Europa League. Det är jätteviktigt för oss och klubben att nå Europa.

Ni är en del svenskar i klubben, vad betyder det?
- Klart att det är kul med andra svenska spelare i klubben. Lättare för mig att komma dit när Marcus (Berg) som är storstjärna var där och han tog hand om mig direkt och det var lättare för mig att komma in i laget och allt runt om kring. Svenska spelare är historiskt sett populära i klubben.

Även Guillermo Molins är i klubben, hur går det för honom?
- Han kom från semester och ett halvår i Kina och innan dess en del skador. Han behöver få sin tid att komma i gång och det har klubben sagt också. Han har gjort ett inhopp och ser riktigt bra ut på träningarna så det kommer nog inte dröja lång tid innan han är med på allvar.    

Niklas Hult har bra koll på allsvenskan och Elfsborg och tror att Borås-klubben får svårt att ta SM-guld och han tippar att BK Häcken kan utmana Malmö FF. Däremot så vill Hult gärna återvända till Borås Arena i framtiden:

- Tanken är att komma tillbaka och spela i allsvenskan igen och då ligger Elfsborg närmast till hands, men det får dröja ett tag till. Jag har två år kvar i Panathinaikos och hoppas att vara ute ett bra tag till. Jag trivs oerhört bra här men strävar efter att bli så bra som möjligt som spelare och har drömmar om att spela i både större ligor och stora klubbar.

Publicerad 2017-03-23 kl 12:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå