POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Jakob Johansson hoppas starta efter succédebuten - men ser Ekdal som given

Foto: Bildbyrån

Jakob Johansson gjorde en fin debut mot Frankrike.
Nu hoppas han få nytt förtroende.
- Man fick blodad tand, säger han.

I november blev Jakob Johanssonuttagen i landslagstruppen och kastades direkt in från start i bortamatchen mot Frankrike. Mittfältaren gjorde en väldigt bra debut och hyllades efteråt. Nu hoppas han på nytt förtroende och tror att det är kamp om vem som får spela bredvid Albin Ekdal på det centrala mittfältet.

- Det är väl så som det har sett ut och Albin är ju fantastiskt duktig och har haft en plats under lång tid. Så det är väl ungefär så som känslan är. Men det blir en annorlunda samling jämfört med senast. Vi får se hur Janne tänker men det är klart att Albin känns ju given på förhand, säger Johansson.

- Det här ju andra samlingen som jag är med. En smula mer erfarenhet och flera månaders ligaspel nere i Aten har jag fått sedan senast. Det var en bra erfarenhet senast mot Frankrike och Ungern. Det är med en god känsla som jag kommer hit.

Hur är formen nu jämfört med då?
- Bra. Vardagen i Grekland var mer upp och ner under hösten. Men den senaste tiden har det gått bättre. Vi har spelat bättre och plockat fler poäng. Min form har också varit bättre.

- Det känns väldigt kul att få chansen här igen och man får blodad tand när jag fick spela båda matcherna senast så jag kommer hit med förhoppningen om att få spela. Men det är tuff konkurrens och den här matchen kommer säkert att se annorlunda ut än vad matchen mot Frankrike gjorde. Så det är klart att det är stor skillnad och saker som säkert spelar in på tal om vilka som kommer att få spela.

Du fick väldigt mycket beröm efter matchen mot Frankrike – tycker du att du stärkte dina aktier att få fortsätta starta?
- Ja jag hoppas och tror inte att jag försämrade chanserna i alla fall och att jag är här igen känns som ett bra tecken och att chansen att få spela finns där. Jag har fått lite feedback av Janne och Peter Wettergren och det kändes bra, det kändes som att de var nöjda.

Publicerad 2017-03-21 kl 15:11
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå