POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Ytter hos Hamrén - nu är Seb Larsson med som central mittfältare: "Spelar gärna där"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Sebastian Larsson fick mest speltid av alla under Erik Hamrén – som yttermittfältare.
Nu är han uttagen som central mittfältare.
- Jag spelar gärna där, säger han till Fotbollskanalen.

Erik Hamrén gjorde 40 tävlingslandskamper som förbundskapten och Sebastian Larsson spelade i 39 vilket gjorde honom till den som fick mest speltid tätt följd av Andreas Isaksson, Kim Källström och Zlatan Ibrahimovic. Men då användes Larsson oftast som yttermittfältare eller ytterback. Nu är han för första gången uttagen i Janne Anderssons landslag – då är han med som central mittfältare, en position han har i Sunderland och något assisterande förbundskapten Peter Wettergren berättade för Fotbollskanalen i samband med trupputtagningen.

- Jag har ju spelat där väldigt mycket de senaste åren så det är en position jag känner mig bekväm i och jag skulle gärna spela där här i landslaget också. Sedan får vi se vad som händer. Men i dag höll jag till där på träningen och det var roligt, säger Larsson till Fotbollskanalen.

Hur är det att vara tillbaka?
- Mitt mål har varit att vara med här igen och jag har förstått att det har varit den här samlingen man skulle sikta på. Det var kul när man fick reda på att man är med igen, säger han.

- Förutom att det är några nya ansikten och en del nya folk att lära känna så är det inte så lätt att sätta allt för stora skillnader än. Det är kul att komma tillbaka. Ett glatt gäng med högt i tak.

Vad ser du för förändringar i spelet?
- Det blir självklart ett större fokus på kollektivet igen, speciellt i vårt anfallsspel där fler måste ta ansvar och det blir självklart en skillnad mot när vi hade Zlatan. När det mesta skulle gå genom honom blir det självklart ett större ansvar för fler spelare nu och det tycker jag har varit kul att se från sidan, speciellt i vissa matcher har man gjort det väldigt bra.

Se en intervju med Sebastian Larsson från landslagets samling i spelaren ovan.

Publicerad 2017-03-21 kl 15:46
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå