POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Janne Andersson fåordig om Lindelöfs och Olsens medianobb: "Ska utvärdera det"

Foto: Bildbyrån.

Janne Andersson har varit tydlig med att han vill att spelarna ställer upp för media.
Ändå nobbar nu Robin Olsen och Victor Nilsson Lindelöf.
- Vi ska utvärdera det, säger förbundskaptenen.

Under Janne Anderssons tid som förbundskapten har en av ledstjärnorna varit att spelarna ska vara tillgängliga för intervjuer. Men inför Nations League-matchen mot Turkiet vägrar Robin Olsen och Victor Nilsson Lindelöf att göra media, något som alla andra i truppen har gjort. När Fotbollskanalen frågar Janne Andersson om beslutet är han fåordig.

- Det gäller den här samlingen. Ledningen har valt att respektera det och sedan lägger vi det på hyllan. Sedan gör vi en utvärdering av det. Det är det jag har att säga om det, säger han.

I lördags berättade nye landslagschefen Stefan Pettersson att Olsen och Lindelöf inte ville träffa svenska medier i den mixade zonen, och inte heller ställa upp tv-intervjuer inför matchen.

- Det var en stark önskan från deras sida att slippa det denna samling, sa Pettersson.

Vad beror det på?
- Vi har inte grävt i det, vi vill inte gräva i det just nu då vi har match på måndag. Nu är det den här samlingen och då har vi respekterat det för att fokusera på matchen. Vi vill inte göra någon stor grej av det nu men vi kommer prata med dem efteråt och inför nästa samling.

Hur upplever du det?
- Det är inte roligt när det gnisslar någonstans med media, vi försöker ställa upp och vara med på många saker. Men ibland funderar man på varför en del saker skrivs och varför man sätter en viss rubrik. Jag har varit med om det själv, men man undrar hur man tänker när man citerar andra tidningar och nån expert och inte kollar upp. Det är en tråkig del av det.

Publicerad 2018-09-09 kl 13:50
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå