Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Ekdal om uppmaningen att rösta i valet: "Minsta man kan göra"

Sverige (herr)

Albin Ekdal och Jimmy Durmaz uppmanade människor att rösta i dagens riksdagsval - och skickade samtidigt en pik till Sverigedemokraterna.
Nu hoppas Ekdal att videon ger resultat i dag. 
- Jag tycker att alla ska lyfta på sina häckar, säger han. 

2:35
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Ekdal i spelaren ovan.

Sveriges landslagsmittfältare Albin Ekdal, 29, lade ihop med landslagskamraten Jimmy Durmaz nyligen upp en video på Instagram med en uppmaning till svenska folket att gå och rösta i dagens riksdagsval, samtidigt som de pikade Sverigedemokraterna. 

- Precis. Lyssna på Jimmy. Jimmy Durmaz alltså, avslutade Ekdal i videon.

Nu hoppas Ekdal att videon ger resultat i dag i riksdagsvalet. 

- Vi har tur som lever i en demokrati och då är det medborgarnas skydlighet och rättighet att gå och rösta. Jag tycker att så många som möjlighet ska göra det. Om vi får ett valdeltagande på 100 procent vore det perfekt, men det får vi inte. Om så många som möjligt röstar får vi ett valresultat som speglar medborgarnas vilja. Jag tycker att alla ska lyfta på sina häckar och rösta. Det är det minsta man kan göra, säger Albin Ekdal under presskonferensen. 

ANNONS

- Responsen (efter videon) får vi se i kväll efter valdeltagandet, men jag hoppas att man lyckades påverka i varje fall ett par individer att gå och rösta, fortsätter han. 

Ekdal var även i dag tillbaka i träning efter att han i fredags blev sjuk. Nu mår han bättre igen och hoppas på spel i morgon mot Turkiet i Nations League.

- Jag sjuknade in i fredags och mådde inte alls bra. Jag är piggare nu, tränade bra och kommer förhoppningsvis med mycket energi inför morgondagen, säger han till TV4.

- Jag är lite trött, energilös efter att tyvärr ha spytt ganska mycket. Jag får träna och dricka ordentligt, fortsätter han. 

Mittfältaren är vi det här laget också van vid att det är något som krånglar inför en landskamp, då han sedan tidigare har en lång skadehistorik. 

- Jag hade gärna kommit in med perfekta förutsättningar, men av olika skäl är det oftast lite strul inför matcherna. Jag får gilla läget och göra det bästa av situationen. Det är det jag gör och kommer att göra i morgon också. 

ANNONS

Se intervjun med Ekdal i spelaren ovan.

Publicerad 2018-09-09 kl 14:29

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto