Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Jannes svar till Zlatan: ”Jag är ganska svårirriterad”

Sverige (herr)

Zlatan Ibrahimovic har erkänt att han gjorde sitt senaste "landslagsutspel" bara för att "irritera".
Om han lyckades få känslorna att gå igång hos Janne Andersson?
- Jag är ganska svårirriterad, säger förbundskaptenen till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Se Zlatans två mål mot Napoli i spelaren ovan.

Det var inför den senaste trupputtagningen som Zlatan Ibrahimovic skapade landslagsrubriker igen, genom ett inlägg i sociala medier. Han publicerade en bild på sig själv i den blågula tröjan och skrev: "Long time no see".

Då började det spekuleras i en comeback i landslaget för superstjärnan, som tog farväl av Blågult efter EM 2016. Förbundskaptenen Janne Andersson kommenterade att han inte förstod vad Ibrahimovic menade med inlägget och någon 39-åring tog inte plats i truppen till matcherna mot Danmark, Kroatien och Frankrike.

Därefter har Milan-forwarden erkänt att han enbart publicerade bilden för att röra upp känslor i Sverige.

Annons

- Jag försökte bara irritera folk i Sverige, har Zlatan sagt till italienska Sky.

Men Janne Andersson säger sig inte ha berörts av inlägget och rubrikerna som följde.

- Jag är ganska svårirriterad, säger nu förbundskaptenen till Fotbollskanalen. 

- Vad han lägger ut, eller vad det heter… Det får han och andra göra. Det lever sitt liv, vid sidan om, att folk på olika sätt har åsikter om det vi gör och tycker till. Det får leva sitt liv.

Just nu leder Ibrahimovic skytteligan i Serie A. Under söndagen gjorde han två nya mål, i segern mot Napoli. 

- Jag är enormt imponerad över att han kan fortsätta ha hungern och drivkraften som han har, och kvaliteten i det han gör. Han är en väldigt stor idrottsman och vår i särklass bäste genom tiderna. Det är fantastiskt det som han presterar. Det är bara att lyfta hatten på hatten och säga grattis, kommenterar Janne Andersson.

Annons

Och ja, dörren till landslaget är fortsatt stängd.

- Han sa ju själv att han inte hade någon tanke på att han skulle vara med i landslaget, utan det var för att irritera. Så han har själv stängt ner det väldigt tydligt. Det som krävs (för att han ska göra comeback i landslaget) är att han själv ändrar sig och säger att han vill vara med. Då får jag hantera det därifrån i sådana fall.

Nyligen släppte TV4-journalisten Olof Lundh en bok om svenska herrlandslaget. I den skriver Lundh om att Janne Andersson blev irriterad över Zlatan-frågan inför VM 2018 och hur den hanterades av chefer på Svenska Fotbollförbundet.

Ibrahimovic slutade i landslaget precis innan Andersson tog över Blågult, men inför VM 2018 hintade han som sagt länge om att det trots allt var aktuellt med spel i mästerskapet. När Zlatan invigde sin padelhall i Stockholm öppnade han för en comeback i landslaget och därefter gav Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand, Janne Anderssons chef, sin syn på frågan i en intervju med Aftonbladet:

Annons

- I alla lägen är det en fråga mellan Janne och Zlatan. Sedan är min uppfattning att en frisk och motiverad Zlatan tillför något i alla lag.

I mars 2018 sa sedan Ibrahimovic att förbundet låg på honom om spel i landslaget och att det var upp till honom själv att bestämma om han skulle spela VM eller inte. Men Janne Andersson, som gång på gång fick svara på frågor om stjärnan, förnekade sedan att han hade kontakt med Zlatan och påpekade att forwarden tackat nej till spel i Blågult. Men trots att förbundskaptenen till och med uttryckte att han tyckte att Zlatans reklamfilm i vilken stjärnan låtsades undvika ett samtal från Andersson var rolig så upplevde han inte allt ståhej runt Ibrahimovic som något kul, går det att läsa i Olof Lundhs bok.

”Samtidigt var förbundskaptenen bakom kulisserna mycket irriterad över situationen, enligt en medarbetare, och en del irritation riktades mot Lasse Richt (dåvarande landslagschef, reds. anm) och Håkan Sjöstrand som inte ville distansera sig från den förre landslagskaptenens lek”, skriver Lundh.

Annons

- Zlatan såg till att upprätthålla det här och det med hjälp av Lasse [Richt] och även Håkan [Sjöstrand] som hade kontakt med Zlatan. Till slut sa Janne till på skarpen att ’det stör oss och mig’, säger en källa i boken.

Lundh skriver vidare:

”I slutet av april kände sig Svenska fotbollförbundet därför nödgat att skicka ut ett pressmeddelande om att Zlatan Ibrahimović inte var aktuell för VM”.

Publicerad 2020-11-23 kl 14:47

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto