Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Levi uttagen till landslaget: "Svarade bara: 'Vad snackar du om!?'"

Sverige (herr) 2021-12-01 kl 18:03

Tillbaka i landslaget igen efter tre år.
Då är Jonathan Levi inte lika frispråkig som sist.
- Jag saknar mitt 23-åriga jag, säger Levi till Fotbollskanalen.

6:07
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se när Janne Andersson tar ut januaritruppen ovan.

Jonathan Levi gjorde sin debut i det svenska A-landslaget när han startade mot Island på januariturnén 2019. Nu, tre år senare, får han chansen av förbundskapten Janne Andersson igen. IFK Norrköping-yttern är en av 24 spelare som är uttagen till januariturnén i Algarve, Portugal, där Sverige ska möta Finland och förhoppningsvis ytterligare en nation.

Beskedet kom något oväntat, berättar Levi när Fotbollskanalen når honom under onsdagen.

- Min bäste vän ringde till mig och sa: "Fan, du är med!". Jag svarade bara: "Vad snackar du om!?", så sa han att uttagningen är nu. Då ringde en lagkamrat, vi skulle käka lunch, och sa grattis till mig. Till slut kopplade jag vad det handlade om. Jag hade inte koll på dag och tid, men det var ett ganska roligt besked att få.

ANNONS

Hade du på känn att du skulle komma med?
- Såklart tankarna flyger när någon i laget nämner det, men jag sa att jag inte tror att jag kommer med. På så sätt är det en positiv överraskning. Det är kul att man får ett kvitto på att man kan vända en trögstartad säsong - om man utgår från det individuella - och får detta som belöning.

Efter en del mindre bra prestationer under våren, där Levi bland annat spelade wingback i tre matcher, fick han en nystart under sommaren.

- Jag fick prata med många personer och analysera. Jag fick ett litet break och gjorde det bra på träning. Sedan åkte jag på en liten skada inför återstarten, var utanför någon match och sedan satt jag på bänken. Sedan kom september månad och efter det har jag tagit tillbaka platsen med bra prestationer. Det är väldigt kul att jag kunnat vända en negativ trend, säger Levi, som noterats för två mål och sju assist i allsvenskan 2021.

ANNONS

Hur mycket har du utvecklats sedan du var med på januariturnén för tre år sedan?
- Väldigt mycket. Det har varit mycket upp och ner. Jag har gått från att aldrig vara skadad till att ha problem med kroppen. Min spelstil blev annorlunda när jag flyttade från Norge, jag är mer integrerad i spelet nu och kommer längre in i plan.

Norrköpings chefstränare Rikard Norling har varit en viktig pusselbit i den förändringen.

- Jag har anpassat spelet efter med diskussioner med Norling och fått en större utveckling på hösten. Jag är inte en helt ny spelare, jag har fortfarande samma kvaliteter, men jag har kunnat förbättra dem. Jag är en lite annan person numera, jag har vuxit till mig lite och blivit lite förnuftigare i skallen, säger Levi och fortsätter:

- Jag har blivit bättre i värderingen av situationer, när man ska göra vad. Jag behöver inte visa något i varje touch. Norling var den som tog tag i det. Ibland kan jag passa i sidled, så får jag bollen igen i ett senare skede, så jag har fått bättre effekt på att spela enkelt.

ANNONS

Samtidigt går Norrköping mot ännu en mellansäsong efter fjolårets sjätteplats. Inför sista omgången i helgen ligger Peking sjua.

- Det har varit en stor besvikelse resultatmässigt. Vi var ett hack efter de som är längst fram i ledet, men vi har respekt för det och är ambitiösa. Vi gör allt för att bli bättre, vi har en ambitiös tränarstab och jag hoppas att vi kan ta nästa steg. Vi vill vara med och fajtas, säger Levi.

När Levi var med på januariturnén förra gången, för tre år sedan, sa han i en intervju med Fotbollskanalen att han såg sig själv som den bäste spelaren i den landslagstruppen.

Vad säger du inför den här samlingen?
- Jag saknar mitt 23-åriga jag. Jag har utvecklats som människa och det är mycket utanför fotbollen som är annorlunda, men jag saknar att jag inte har de uttrycken i mig längre. Jag står dock hundra procent för det jag sagt. Vi (Levi och Fotbollskanalens reporter) hade en härlig stämning på den intervjun, sedan tog ni det uttrycket och gjorde det till något jätteenormt. Det blev till en grej.

ANNONS

Vem är bäst i den här truppen, enligt dig?
- Jag har mött vissa av dem, men det är svårt att säga på rak arm. Men jag är jäkligt glad att det är många jag känner som är med. Rasmus Alm som är en barndomsvän till mig och Simon Strand som jag blivit väldigt bra vän med. Det är väldigt kul att spela i samma lag med dem igen och jag är väldigt stolt över deras resa.

Truppen till januariturnén

Målvakter:
Andreas Linde, Molde.
Jacob Rinne, Ålborg.
Jacob Widell Zetterström, Djurgården.

Försvarare:
Adam Andersson, Rosenborg.
Joseph Baffo, Halmstad.
Hjalmar Ekdal, Djurgården.
Alexander Jallow, IFK Göteborg.
Carl Johansson, IFK Göteborg.
Alexander Milosevic, AIK.
Simon Strand, Elfsborg.
Linus Wahlqvist, IFK Norrköping.

Mittfältare/Anfallare:
Rasmus Alm, Elfsborg.
Gustav Berggren, Häcken.
Hampus Finndell, Djurgården.
Carl Gustafsson, Kalmar.
Bilal Hussein, AIK.
Isak Jansson, Kalmar.
Jonathan Levi, IFK Norrköping.
Gustav Ludwigson, Hammarby.
Simon Olsson, Elfsborg.
Anton Salétros, Sarpsborg.
Amin Sarr, Mjällby/Malmö FF.
Patrik Wålemark, Häcken.
Moustafa Zeidan, Sirius.

Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto