Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lindelöf om Erikssons kritik: "Hon har kanske inte lyssnat på vad jag sagt"

Sverige (herr)

SEVILLA. Magdalena Eriksson vill se ett tydligare ställningstagande i Qatar-frågan från herrlandslaget.
Nu svarar lagkaptenen Victor Nilsson Lindelöf på Chelsea-stjärnans besvikelse.
- Hon har kanske inte lyssnat på vad jag sagt, säger han.

Foto: Bildbyrån

Damlandslagets nyckelspelare Magdalena Eriksson har i en kolumn hos brittiska Inews uttryckt besvikelse över att de svenska herrspelarna inte gått ut och tagit en tydligare ställning i Qatar-frågan inför herr-VM i landet nästa år.

"Jag har inte hört särskilt många individuella spelare prata ännu, och personligen är jag lite besviken på våra svenska spelare för att de inte tar en tydligare ståndpunkt. Jag förväntar mig inte att alla ska ha en åsikt, men för de som har det skulle jag uppmuntra dem att uttrycka den eftersom de har en stor plattform", skriver Eriksson.

Nu svarar herrlandslagets kapten Victor Nilsson Lindelöf.

Annons

- Vid tidigare presskonferenser när jag har fått frågor så har jag sagt vad jag tycker och tänker. Jag vet inte om hon hört det och om hon tycker att jag skulle gjort det annorlunda på det sättet. Men jag har inte riktigt läst vad hon skrivit eller sagt, säger Manchester United-spelaren.

Efter att ha fått delar av Erikssons kolumn uppläst för sig säger han sedan:

- Jag har varit ganska tydlig när jag suttit här förut och pratar. Jag tror det är svårt för mig att ändra på vart VM kommer spelas, men jag har sagt vad jag tycker och tänker. Då har hon kanske inte lyssnat på vad jag sagt.

Qatar saknar ett demokratiskt system och styrs av en emir. I landet är homosexualitet förbjudet, pressfriheten ytterst begränsad och landet tillämpar spö- och dödsstraff. Enligt människorättsorganisationen Human Rights Watch är lagarna i Qatar diskriminerande mot invandrare, kvinnor och HBTQ-personer. Dessutom har tusentals gästarbetare dött i landet de senaste åren.

Annons

På en presskonferens tidigare i år sa Nilsson Lindelöf bland annat följande om Qatar:

- Det är bra att man lyfter frågor och skapar diskussion. Om vi tar Qatar så har det inte varit bra där och vi vill förbättra. Så det är bra att lyfta för att få folk att lyssna. Det är inga problem för mig att svara på såna frågor. Det är bra att skapa debatt.

Publicerad 2021-11-13 kl 17:47

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto