Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Jannes ilska på spanjorerna dagen innan kvalrysaren: "Gjorde mig irriterad"

Sverige (herr)

SEVILLA. Dagen innan den avgörande VM-kvalmatchen.
Då fick inte Sverige träna på hela matcharenan.
- Det gjorde mig irriterad, säger Janne Andersson till Fotbollskanalen.

0:54
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Under söndagen är det en avgörande kvalmatch mellan Sverige och Spanien där en VM-plats står på spel. På lördagen gjorde Blågult sin sista träning innan matchen – men när man kom till matcharenan så väntade en negativ överraskning.

Landslaget stoppades från att träna på hela matcharenan, något som gjorde att landslagschefen Stefan Pettersson, målvakstränaren Maths Elfvendal och förbundskapten Janne Andersson blev irriterade på personal från arenan och spanska fotbollförbundet. Janne gestikulerade upprört och var uppenbart arg.

På presskonferensen efter träningen förklarade han:

- Jag är en vän av förberedelser och då ska man träna på hela planen. Ibland har det hänt att vi har kommit till arenan och det kan vara slitage på planen, och då kan jag förstå att vi inte får träna på hela, men inte nu, säger han och fortsätter:

Annons

- Det gjorde mig irriterad, så det var bra att jag kom upp på tå. Det är tramsigt. Men det kommer inte att avgöra matchen i morgon.

Förbundskaptenen utvecklar sedan sina tankar kring avgränsningen, som berodde på att maskin som gav ljus till planen rullats ut på delar av gräset.

- Lasse Jacobsson (scout) fick kona om på planen, men vi kunde göra det vi ville, förutom målvakterna då. Men det var tramsigt. Jag tycker inte om när det inte är fair play. Så det var trams. Planen var ju fantastisk. Så det var väldigt svårt att motivera varför vi inte fick, säger han.

Lagkapten Victor Nilsson Lindelöf tog det mer med ro, men höll ändå med sin förbundskapten.

- Det är klart att vi helst vill använda hela planen, säger han.

Publicerad 2021-11-13 kl 17:02

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto