Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Publikrekord väntas på Friends Arena: "Tecken på att vi gjort något bra"

VM-kvalet ska avgöras och på lördag väntas en publikfest på Friends arena.
- Det är fantastiskt, säger Mikael Lustig till Fotbollskanalen.

SvFF har sålt 49 200 biljetter till lördagens VM-kvalmatch när Sverige tar emot Luxemburg. Det lutar åt publikrekord och matchen är mycket viktig inför kvalavslutningen borta mot Holland den 10 oktober.

- Vi har gjort det bra tidigare i gruppspelet. Förhoppningsvis kan vi vara lika dominanta som vi varit i de andra matcherna här hemma, säger Filip Helander

Vad gäller den stundande publikfesten tror Helander det kan lyfta Sverige.

- Det är jättekul. Jag tror att det ger oss en boost också när vi känner att intresset är stort och förhoppningsvis kan vi leverera också.

Det tidigare publikrekordet för det svenska landslaget på Friends arena sattes i invigningsmatchen i november 2012 mot England då 49 967 åskådare var på plats. I helgen väntas alltså rekordet att slås, något som Emil Krafth hoppas på.

- Det känns väldigt bra, vi vill alltid spela inför fullsatta läktare, det ger oss en extra push. Och det märker man nu att det svenska folket går ihop och vill att vi ska ta oss till VM. Nu när det är två matcher kvar som det ska avgöras på. Så det är väldigt kul att se, säger Krafth.

Varför är publiken så viktig?
- Det blir som en tolfte spelare. När det är så stor arena och den är halvfull så det inte blir det där trycket men nu när det kommer vara nästan fullsatt eller fullsatt så är det klart att det är stor skillnad för oss, säger Krafth och Albin Ekdal håller med.

- De har väl vittring på VM vilket vi har och då ska vi absolut se till att inte falla mot en motståndare som Luxemburg, säger Ekdal.

Ekdal är dock inte förvånad över det stora intresset för lördagens match då han påpekar att de har en bra position i gruppen och är nära ett VM.

- Det är ganska normalt att det strömmar till lite folk och intresset växer, säger han.

John Guidetti, som är tillbaka i landslaget igen efter en axeloperation, säger att det kommer bli helt fantstiskt.

- Det är helt underbart och coolt att vara med och slå publikrekord mot ett land som Luxemburg. Det är en inspiration för oss och vi vet hur viktig match det är så vi har ingenting att skylla på. Vi har verkligen stödet också så det är fantastiskt, säger Guidetti.

När Sverige mötte Bulgarien hemma förra året så var 21.000 åskådare på plats. I helgen väntas närmare 50.000, något som Guidetti ser som en bra feedback.

-  Det är kul såklart. Det är ett tecken på att vi har gjort något riktigt bra och att vi går ut och kämpar för varandra. Vi visar att vi brinner för det vi gör och det är en bra feedback för gruppen och tränarna och för alla oss som är här. Vi är på rätt väg och gör det bra och vi får fortsätta på det spåret, säger Guidetti.

Publicerad 2017-10-03 kl 07:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons