Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Seger har aldrig förlorat en kvalmatch av värde - något hon själv inte vill höra: "Det är karma och sånt"

Sverige (dam)

GÖTEBORG. Caroline Seger har aldrig förlorat en kvalmatch av värde.
Just erfarenhet och rutin hoppas Sverige ha en fördel av.
- Vi har en erfarenhet av att spela sådana här matcher, säger Peter Gerhardsson.

3:07
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Caroline Seger i spelaren ovan.

Vid en jämförelse mellan Sverige och Island så går det att se att Peter Gerhardssons lag har många fler spelare som har stor erfarenhet av att spela stora och avgörande matcher. Det är något som man hoppas ha fördel av i tisdagens gruppfinal.

- Vi har det, med Caroline Seger i spetsen. Min upplevelse sedan 2017 när man kom hit så är det en enorm erfarenhet av att spela sådana här matcher. Vi är duktiga på att sköta detta och har en erfarenhet på planen. Jag kan ta många exempel, men Danmark i VM-kvalet sticker ut. Det var stökigt inför den matchen. Linda Sembrant kunde inte spela och Nilla Fischer klev av sista träningen. Men som tränare har jag kunnat förlita mig på spelarna. De är bra i sådana här typer av matcher. Vi har erfarna spelare som bidrar extra och som sprider ett lugn. Det har vi känt av när vi spelat den här typen av matcher, säger Peter Gerhardsson.

ANNONS

En av de mest rutinerade är Caroline Seger. Faktum är att hon aldrig har förlorat en kvalmatch av värde.

Men det är inget som hon tycker om att höra.

- Sådana grejer spelar så liten roll för det som spelar roll är vad vi gör som lag, och det som spelar roll är erfarenhet och rutin. Men just det där att jag har inte varit med och förlorat, det gillar jag inte heller. Jag försöker att inte tänka på det, säger hon.

Varför gillar du inte det?
- Det är karma och sådant, säger Seger och skrattar.

När Peter Gerhardsson tog över landslaget så utsåg han Caroline Seger till lagkapten. Det är något som han inte ångrar.

- Redan från början gav hon ett bra ledarintryck. Som tränare vill man ha kaptener som är förlängda armen på plan och i gruppen. Hon är självgående. Vi tar upp saker när det behövs. Hon leder gruppen med hjälp av andra på ett väldigt bra sätt. Hon är inte bara en bra spelare utan också en väldigt bra människa. Hon har många bra egenskaper, säger Gerhardsson.

ANNONS

Magdalena Eriksson är också nöjd över att ha Caroline Seger som kapten i en sån här avgörande match.

- Det är svårt att förstå, det är lätt att ta det för givet vad en sådan erfarenhet betyder. Seger är otroligt uppskattad. Det jag tänker mest, är att när det blåser som mest så står hon upp. Det är sådana spelare man vill ha i sitt lag. När det gäller som mest så kan man lita på Seger. Det känns otroligt skönt att hon leder oss med sitt spelsätt, med sin karaktär, med sin vilja att alltid vara bäst, säger Eriksson.

Publicerad 2020-10-27 kl 12:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto