Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
41v

TV: Förbundskaptenen letar VM-spelare i Abu Dhabi: ”Finns absolut en chans för dem”

Nästa

Avbryt
Försök igen

ABU DHABI. Landslagstruppen består av nio debutanter och mest allsvenska spelare.
Men Janne Andersson letar VM-spelare.
- Finns absolut en chans att ta sig in i en VM-trupp, säger han till Fotbollskanalen.

När Janne Andersson inledde landslagsåret i Abu Dhabi med en presskonferens var det en förbundskapten som ser fram emot sommarens stora begivenhet: VM-slutspelet i Ryssland. Inom kort släpper Sverige upplägget inför VM där det hittills bara är klart med match mot Chile i mars.

- Vi är väldigt nära att berätta om de matcherna och är ganska långt framme i planeringen. Troligt att vi släpper det under de här tio dagarna, säger Janne Andersson.

Hur är tanken inför VM?
- Vi kommer att spela två matcher och det är tanken att ha två brejk så att vi ska kunna vara lediga och även träna rejält. Truppen till VM presenteras preliminärt 15 maj, men mer än så kan jag inte säga.

Uppgifter till Fotbollskanalen har tidigare gjort gällande att man bland annat möter Danmark och även kan förlägga ett läger i Båstad.

Förbundskapten Janne Andersson lever kvar i sitt nu är nu och då är då, även om han får känna av VM-avancemanget:

- Blir påmind om det väldigt mycket, så många människor som kommer fram och säger att vi har fixat sommaren för dem. Har blivit påmind på det sättet, men jag har ganska snabbt skakat av mig det som hände i höstas. Nu är det ett nytt år och nya saker.

För nu har Janne Andersson fokus på vinterturnén:

- Vi hade 14 debutanter i fjol och i år har vi nio. Många är med för första gången och vi ska gå igenom försvar- och anfallsspel. Blir två tuffa matcher, Estland har 319 landskamper ihop och elva spelare som var med i senaste VM-kvalet. I Danmark har man fler debutanter än vi, men två som var med i VM-playoff mot Irland, så det är väl rätt likt vår trupp, säger förbundskaptenen.

- I morse hade vi ledarmöte för första gången sedan natten i Milano. Tanken är att det här ska bli så likt som det riktiga landslaget för att man ska få det lättare att komma in i det riktiga landslaget. Ta Ken Sema som gjorde debut i fjol och slog sig in i landslaget under hösten. En stor förtjänst att få en smygdebut i landslaget på det här sättet, han vet hur vi uppträder.

- Vi kan trimma ihop saker ytterligare på ett bra sätt, nu är det två träningsmatcher och det blir inte samma anspänning. Vi kommer att använda det blir att blicka fram mot marssamlingen men det får inte gå ut över vinterturnén.

Några sena återbud i Erdal Rakip. Carlos Strandberg och Magnus Eriksson var tråkiga men Andersson väljer att se det positiva:

- Tyvärr några återbud med var sin historia. Det goda i det onda är att vi får se en del spännande spelare. Jordan Larsson ansluter i morgon. Både jag och Peter följer allsvenskan tätt och även de andra nordiska ligorna, och det är väldigt bra tillfälle att få lära känna de här spelarna. Det är lika viktigt att ha det här varje år, att kunna inventera

Oscar Lewicki och Ken Sema är väl närmast, men hur ser det ut för spelarna här med tanke på VM?
- Vill inte döda förhoppningar, men det är rimligt att tro att stommen av VM-truppen är med de spelare som tagit oss dit, men det finns ett antal spelare här som kan vara aktuella och en del positioner det är öppet kring. Finns absolut en chans att ta sig in i en VM-trupp. För de flesta är det på långt sikt, men det finns en del som kan ta en plats.

Träffar ni Marcus Berg som är rätt nära?
- Vi pratade löst om det i november, vi kommer att ha en kontakt med Marcus och ska se till att träffas när vi är så nära.

I Danmark är det en väldig debatt om att landslaget åker till Abu Dhabi där homosexualitet är förbjudet – samtidigt som man kampanjar mot homofobi. I Sverige har Malmö FF och IFK Göteborg valt andra ställen för läger. Hur ser ni på det – har ni tittat på alternativ?
Vi utvärderar allt löpande och även vinterturnén. När vi gör ett totalt hopslag på resor, tidsskillnad, träningsplaner och matcher är detta bäst för oss sportsligt. Det finns en baksida med värderingar och normer som vi inte ställer upp på, men vi har normalt utbyte med dem i mycket annat och ingen av FN, Fifa, Uefa avråder från att vi åker. Kanske är det bättre att vi åker hit, då blir det en belysning av frågan, men grunden för oss är att det är sportsligt så bra för oss.

Se hela Janne Anderssons presskonferens här.

FAKTA

Sveriges matcher på januariturnén

7 januari, 18.15: Sverige - Estland
Visas på TV12, C More Fotboll och på cmore.se.

11 januari, 17.45: Sverige - Danmark
Visas på TV12, C More Fotboll och på cmore.se.

Publicerad 2018-01-03 kl 08:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons