Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
1v

TV: Nervositet och dålig matchträning låg bakom förlusten: "Har inte tajmingen som behövs"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Simon Thern i spelaren ovan.

En krampaktig första halvlek grundlade förlusten mot Finland.
En kombination av försäsong och nervositet, menar spelarna själva.
- Man har inte riktigt den tajmingen som man behöver i de avgörande situationerna, säger Simon Thern till C More.

Sverige ställde upp med ett par debutanter och flera unga spelare i januariturnéns första match mot Finland. Efter matchen menade många svenskar att det, tillsammans med att matchen var många spelares första för säsongen, bidrog till det krampaktiga spelet i första halvlek.

- Det är många yngre killar här och många debutanter. Det kan säkert vara en aspekt också, särskilt i först halvlek där det blir lite krystat och det är lite nervositet. Även om det är träningsturné, så är den första landskampen och så där, det är lite speciellt, säger Simon Thern till C More.

- Jag tror också det var att vi kanske var lite rädda att göra fel, att slå felpassning och så där. Men det är skit samma, det tycker jag vi gör mer i andra halvlek att vi tar mer risker och spelar in på fötter, säger Alexander Milosevic.

Alexander Jeremejeff, en av debutanterna, menade att första halvleken var ”rostig” och att det var många som inte var i matchform.

- Det blir kanske lite mycket att tänka på i och med att man inte spelat fotboll på så länge. Det brukar bara vara att vispa dit den, säger anfallaren och får medhåll av Thern:

- Får man skylla på någonting är det liten den skärpan som saknas. Det är lite svårare att tajma bollen och man har inte riktigt den tajmingen som man behöver i de avgörande situationerna.

Även förbundskaptenen Janne Andersson var inne på samma spår.

- Vi har väldigt många nya spelare och lite yngre spelare medan Finland har ett mer färdigt lag och det syns ganska tydligt. Det var många hos oss som jag upplevde var lite nervösa och försiktiga och tappade boll väldigt enkelt. Det var en match på finnarnas villkor och det var lite hafsigt från vår sida, säger Janne Andersson till C More.

Samtidigt menade även flera av spelarna att Sverige var klart bättre i andra halvlek och att laget spelade upp sig ju längre matchen gick.

- Vi släppte loss i andra och det blev bättre, men vi fick inte in bollen, säger Jeremejeff.

- I andra halvlek tycker jag vi tar över jättemycket och trycker fram. Sen får de chanser i slutet för att vi har tryckt fram laget. Men i det stora hela hur vi förändrar från första till andra är jättebra, säger Milosevic.

Publicerad 2019-01-08 kl 21:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons