Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Svensson: "Då sprang jag runt och lyssnade, och kollade på lappar"

Sverige (herr)

SOLNA. Startar Gustav Svensson mot Rumänien eller inte?
Huvudpersonen säger sig inte ha letat efter indikationer under veckan, trots skador på Albin Ekdal och Jakob Johansson.
- Det gjorde jag kanske när jag var ung, säger mittfältaren till Fotbollskanalen.

4:18
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en tv-intervju med Gustav Svensson i spelaren ovan.

Jakob Johansson har lämnat samlingen och ersatts av Alexander Fransson. Dessutom är Albin Ekdal skadad och missar lördagens EM-kvalmatch mot Rumänien. Det öppnar upp för till exempel Seattle-spelaren Gustav Svensson, som dock inte säger sig reflektera över sina chanser till att få starta.

- Jag är här för att bidra med allt jag kan och det är klart att jag vill spela, men blir det inte så kämpar jag på, hjälper till, hoppar in och bidrar med positiv energi. Det är väl klart att chansen ökar när det blir skador, men det är inget jag tänker på, säger han.

Några indikationer har han inte letat efter i veckan, hävdar han.

ANNONS

- Nej, absolut inte. Det är inget jag gör. Det gjorde jag kanske när jag var ung, sprang runt och lyssnade lite och kollade på lappar. Nu skiter jag i det och bara kör på.

- Det känns som att det var ett tag sedan vi spelade match och det ska bli väldigt kul att komma i gång igen. Det är viktigt att få en bra start på det här kvalet.

Svensson känner förtroende från förbundskaptenen Janne Andersson.

- Han vet var han har mig och vilken spelartyp jag är. Jag passar väl vid vissa tillfällen. Det är väldigt skönt att Janne vet vilken spelartyp jag är och vad jag är bra på.

- Jag är bra framför allt det defensiva i spelet och att se till att vi håller nollan. Jag gör våra offensiva spelare bättre. Jag försöker minimera motståndarnas krafter genom ett defensivt jobb.

Han fortsätter:

- Det är ju väldigt viktig att hålla tätt bakåt. Det är väl det som tyder på att jag skulle kunna göra ett bra jobb (mot Rumänien).

ANNONS

Enligt Aftonbladet ser det ut som att AIK:s Sebastian Larsson kommer att starta centralt på mittfältet, tillsammans med Krasnodar-spelaren Kristoffer Olsson.

Sverige-Rumänien sänds på TV4 och kan streamas på cmore.se. Sändningen startar klockan 17.30 under lördagen.

Publicerad 2019-03-23 kl 13:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto