POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
1v

Umeå har nått superettan-kval mot IK Frej: "Gjort något fantastiskt"

Foto: Bildbyrån/UmeåFC

Umeå möter IK Frej i kvalet upp till superettan.
Något lagets tränare Magnus Henrysson inte trodde var möjligt i januari.
- Varken jag eller sportchefen tänkte att det här är en trupp som kommer sluta två, säger han.

Umeå FC tog sig till positiv kvalplats i division 1 norra, detta efter bland annat viktiga segrar mot Rynninge och Team TG på hemmaplan. Det betyder att kvalspel upp till superettan mot IK Frej där första mötet spelas under torsdagen.

Umeås tränare Magnus Henrysson tror att laget kan stärkas upp av deras hemmafacit och ser det som en fördel att börja hemma.

- I vårt fall tror jag det är bra att få börja hemma, att få känna tryggheten där och får man med sig ett bra resultat har man ju ingenting att förlora egentligen. Vi vet ju vilka förutsättningar det är och inget jag tänkt på så mycket. Jag ser det som en fördel, förhoppningsvis kommer det publik till Gammliavallen och får ett rejält stöd där.

IK Frej förlorade mot Öster IF med hela 4-0 i sista matchen, hur ser du på motståndet?
- Kollar vi på Frej och den senaste matchen är de individuellt skickliga fotbollsspelare och inget dåligt fotbollslag. Det är kanske det här att de inte fått ihop det lagmässigt baserat på vad jag såg i senaste matchen. Vi ska ha klart för oss att det vi inte kan tänka att vi möter ett bottenlag i superettan och vi är ett topplag i ettan. Det är ett fantastiskt bra lag vi möter.

Vad är det som gör att ni slutar tvåa i tabellen och nu har chansen till spel i superettan?
- När vi började i januari tror jag varken jag eller sportchef tänkte att det här är en trupp som kommer sluta två, även om vi såg att det fanns en stor potential i gruppen. Vi var tippade åtta i serien av svenska spel, gruppen har gjort något fantastiskt vill jag framhäva. Vi har väldigt duktiga fotbollsspelare men att få ihop det är fantastiskt bra gjort.

Är det något specifikt som förändrats med ifjol då ni blev femma?
- Jag tycker vi var bra även då vi spelade 3-4-3 men i år ville jag ha en fyrbackslinje. Jag tycker ändå det finns likheter med fjolåret men i år har vi en starkare och bredare trupp vilket gör att vi är där vi är. När hösten kom ifjol hade vi inte de spelarna vi behövde på bänken, nu har vi de som kan förändra matchbilden så jag kommer få det angenäma problem att ta ut en startelva.

Publicerad 2019-11-07 kl 06:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå