POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
2v

Var skrällen i svenska elvan - men Björn tvingad att kasta in handduken

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

Nathalie Björn var Peter Gerhardssons skräll då startelvan presenterades mot Nederländerna.
Men Björn kom aldrig till spel.
"Medicinskt beslut att Nathalie inte startar", skriver landslagets pressansvarige Fredrik Madestam i ett sms till Fotbollskanalen.

Nathalie Björn, som något överraskande ersatte Elin Rubensson i  den svenska elvan, fick problem under uppvärmningen - och tvingades lämna planen.

- Nathalie Björn lämnade planen med läkaren och efter det har man inte velat svara från svensklägret vad det är som är på gång. Marika Domanski Lyfors pratar med Fifa. Rubensson deltog på uppvärmningen och därefter gick alla spelare fram och klappade om Rubensson. Det tyder på att Rubensson startar och att Nathalie Björn fått något problem, men man vill inte svara på svensklägret vad det är som är problemet, sa Olof Lundh i TV4:s sändning.

Bara minuterna senare kom det bekräftat att Björn tvingats kasta in handduken på grund av sjukdom - och Rubensson fick chansen från start i alla fall.

"När vi kom till arenan började Nathalie känna av en lätt temperaturökning. Beslut togs att Nathalie skulle värma upp för att kunna fatta ett nytt beslut. Elin var förbered på situationen. Medicinskt beslut att Nathalie inte startar. Elin kliver in från start", skriver landslagets pressansvarige Fredrik Madestam i ett sms.

Valet av Björn var en av två förändringar jämfört med Tysklandsmatchen, där den andra var att låta Lina Hurtig ersätta avstängda Fridolina Rolfö.

Inför matchen motiverade Peter Gerhardsson sitt val av Björn:

- Elin (Rubensson) har möjlighet att komma in i matchen, hon har spelat ganska mycket här nu mot slutet och ”Natta” har gjort bra inhopp. Små marginaler.

- Det är lite speltaktiska delar, det är många olika anledningar men vi kände att de här skulle bli bäst att starta matchen på det här sättet. 

Matchen slutade med förlust efter förlängning och nu väntar bronsmatch för Blågult, mot England. Matchen spelas på lördag med avspark 17.00 och sändningsstart 16.00.

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2019-07-03 kl 20:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå