Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Omställning taktiskt för Andersson - klubblaget inte som Blågult: "Nej, absolut inte"

Bundesliga 2

STOCKHOLM. Ensam forward I Tyskland.
Eventuellt en av två i landslaget. Sebastian Anderssons vardag i Tyskland och spelet i Blågult liknar inte varandra - alls.
- Nej, absolut inte, säger han.

Foto: Bildbyrån.

Union Berlins Sebastian Andersson har på slutet visat upp en imponerande målform i den tyska andraligan. Fyra mål på de sex senaste ligamatcherna gör att Janne Anderssons tidigare adept i IFK Norrköping nu gjort tio ligamål.

För det belönades han i onsdags med en plats i Janne Anderssons EM-kvaltrupp som på lördag ställs mot Rumänien.

- Det känns jättekul så klart att få chansen igen, säger han till Fotbollskanalen under måndagen.

Han kan själv inte riktigt sätta fingret på var för det lossnat med målskyttet de senaste veckorna. 

- Jag vet inte, ibland kommer du in i stim och gör lite mer mål än vanligt. Spelmässigt har det varit som vanligt, sedan att det blivit lite mer mål är bara en fin bonus. Jag har hjälpt laget lite grann så jag är glad för det, säger han.

ANNONS

Han är medveten om att landslagsledningen varit på plats i Berlin och studerat honom. Han har dock inte pratat med Andersson själv under perioden inför uttagningen.

- Nej, ingenting alls. Min fru såg Janne, det berättade hon snabbt efter en match, säger han och skrattar.

- Men ingenting mer än så.

Blev du överraskad över uttagningen?
- Både och. Det var väl ingenting jag hade tänkt på egentligen, då fokuserar man bara på spelet i klubblaget. Sedan är det alltid kul att komma med i landslaget. Jätteöverraskad blev jag inte.

I Union Berlin spelar Andersson allt som oftast som ensam anfallare i ett typ av 4-2-3-1-system. I Blågult håller som bekant förbundskapten Janne Andersson hårt på sitt 4-4-2. Sebastian Andersson förklarar att spelsättet inte liknar varandra speciellt mycket.

- Nej, absolut inte. Vi spelar bara med en forward där nere. Jag gillar att spela två forwards och de vet tränarna där nere om. Det blir lite ensamt att spela som ensam forward kan jag tycka.

ANNONS

- Jag är mer skolad i ett tvåmannaanfall, absolut. Det känns bättre att inte vara ensam där uppe, på något sätt. I bland kan man bli lite isolerad om man är ensam.

Du har kommit igen efter att tidigare under säsongen varit bänkad. Det har varit en säsong som gått ganska så mycket upp och ner?
- Ja, jag var några matcher på bänken, spelade två och sedan på bänken igen. Det är jag och en annan forward som är ganska lika i spelstilen som de växlat mellan. Det har känts bra nu när jag fått spela.

Vad talar för att du får spela på lördag?
Min fysik är det som talar för mig i så fall, jag är stor och lite mer fysisk.

Publicerad 2019-03-18 kl 21:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto