Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Janne Andersson om Lindelöf och Guidetti: "Kan kraftigt dementera det"

Sverige (herr)

STOCKHOLM. Victor Nilsson Lindelöf har tackat nej till Sveriges EM-kvalsamling.
Delvis på grund av att John Guidetti petats? Inte enligt Janne Andersson.
- Jag kan kraftigt dementera det, säger förbundskaptenen.

2:03
Nästa

Avbryt
Försök igen

Det var under söndagen som Fotbollskanalen kunde avslöja att Manchester United-backen Victor Nilsson Lindelöf tackat nej till EM-kvalmatcherna mot Rumänien (23 mars) och Norge (26 mars). En av faktorerna som spelat in i hans beslut, enligt uppgifter till Fotbollskanalen? Petningen av vännen John Guidetti, som inte fick plats i Janne Anderssons trupp till matcherna. Dessutom väntar Nilsson Lindelöf och hans fru sitt första barn i april.

Under söndagen hänvisade Svenska Fotbollförbundet till "personliga skäl" kring mittbacksstjärnan. Förbundskaptenen Janne Andersson mötte pressen under måndagen och då sa han:

ANNONS

- Han tackar nej av personliga skäl. Jag har förstått på Jakob (Kakembo Andersson, presschef) att det varit lite spekulationer kring varför. Jag gick ut redan i går med att jag har stor respekt och stor förståelse för "Vigges" beslut. Det handlar om personliga skäl, det är så "Vigge" vill att vi ska kommunicera det.

- Jag kan kraftigt dementera att det handlar om att någon annan spelare inte tagits ut, som det spekulerats i. Hade det varit så hade jag självklart inte haft förståelse eller respekt för det. Det är av personliga skäl och i mitt ledarskap har jag förståelse för sådant. Det är tråkigt att han inte är med, men vi får hantera det. 

Janne Andersson vill inte gå in på vad han och Nilsson Lindelöf pratat om inför beskedet att mittbacken lämnar återbud. Han förklarar dock att diskussionen kring United-spelarens vara eller icke vara under den här samlingen drog i gång innan söndagen.

ANNONS

- Vi har pratat tidigare, men det definitiva (beskedet) kom i går, att vi skulle gå ut med det.

Publicerad 2019-03-18 kl 14:38

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto