Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Granqvist har inte pratat med Nilsson Lindelöf: "Vill inte gå in på hans personliga skäl"

Sverige (herr)

Victor Nilsson Lindelöf tackade nej till EM-kvalsamlingen. 
Andreas Granqvist har inte pratat med landslagskollegan. 
- Jag känner väl inte att jag vill gå in på hans personliga skäl och prata om dem, säger Blågult-kaptenen. 

4:31
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Granqvist i spelaren ovan.

Fotbollskanalen kunde i går avslöja att Victor Nilsson Lindelöf tackar nej till svenska landslagets EM-kvalsamling med möten med Rumänien och Norge. Uppgifter till Fotbollskanalen gör gällande att en faktor varit att Manchester United-stjärnans nära vän John Guidetti petats av Janne Andersson. Dessutom har mittbacken, enligt uppgifterna, sedan ett längre tag haft en lite knivig relation med förbundskaptenen. 

Svenska Fotbollförbundet hänvisade under söndagen till "personliga skäl" och i dag dementerade förbundskaptenen Janne Andersson uppgifterna. 

- Jag kan kraftigt dementera att det handlar om att någon annan spelare inte tagits ut, som det spekulerats i. Hade det varit så hade jag självklart inte haft förståelse eller respekt för det. Det är av personliga skäl och i mitt ledarskap har jag förståelse för sådant. Det är tråkigt att han inte är med, men vi får hantera det, sa han under presskonferensen. 

ANNONS

Sveriges landslagskapten Andreas Granqvist gav också sin syn på ämnet i dag. 

- Det är ganska enkelt. Jag har inte själv pratat med Victor, men det är av personliga skäl. Det är upp till Victor att var tydlig med vad det är. Men det är personliga skäl och det respekterar jag och laget. Men det är tråkigt att han inte är här. Det är han som har valt det här, säger Granqvist.

Landslagskaptenen berättar vidare att de inte pratat om ämnet ännu under landslagssamlingen.

- Faktiskt ingenting. Jag har pratat med Janne inför samlingen, men här har vi inte haft något riktigt första möte och det kommer först efter middagen. Det har varit en lite annorlunda samling i dag än vad vi brukar ha. Vi ska ha ett möte här nu klockan 20 tror jag och då kommer han nog att gå igenom allt som vi brukar prata om - ledstjärnor, hur vi ska uppträda och hur samlingen ser ut i stora drag. Då kommer vi att ha vår första genomgång, säger mittbacken. 

ANNONS

Du har inte hört av dig till "Vigge"?
- Nej, jag har faktiskt inte pratat med "Vigge". Jag tror inte att han har någon lust att prata med mig om just det här heller. Om han hade haft det, så hade han väl ringt och jag känner väl inte att jag vill gå in på hans personliga skäl och prata om dem.

Granqvist berättade i går att han har haft känningar i ljumskarna, men betonar att han kommer att kunna träna och spela framöver. Däremot menar han att det förstås är ett tufft tapp att varken Nilsson Lindelöf eller Pontus ansson kan vara med, även om han anser att Filip Helander också är en fullt god ersättare

- Det är alltid tufft att tappa de som har spelat mycket och en av de bättre. Han har även gjort det bra i sitt klubblag. Sedan är det inte bara Victor, även Pontus också på samma position, så det är två av de mittbackarna som har varit med mycket och kanske spelat mest, så det är tunga tapp, men nu kommer Filip (Helander) in och han gjorde det väldigt bra mot Turkiet borta, så jag är inte orolig över att de som är här ska klara av att spela de här matcherna. 

ANNONS
Publicerad 2019-03-18 kl 18:51

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto