Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Därför mörkar landslaget kring skadeläget: ''Kan vi vinna en procent är det värt det''

Sverige (dam)

AUCKLAND. Det har varit en del mystik kring skadorna i landslagslägret.
Det är strategiskt och medvetet menar ledningen.
- Vi kan inte prata om spelare hur som helst och vi kan inte informera om allt som händer, säger assisterande förbundskapten Magnus Wikman.

Foto: MATHIAS BERGELD/ BILDBYRÅN

Det finns en del frågetecken kring den svenska spelartruppen. Kanske är det inte frågetecken rent internt inom landslagets väggar – men utåt sägs det inte så mycket.

Caroline Seger har ådragit sig en känning i vaden som hon hämmats av, just den situationen har man medvetet inte velat uttala sig om. Det kom besked kring att lagkaptenen skulle vara redo för spel mot USA i åttondelen men blev kvar på bänken.

Sedan var hon inte med mot Japan i kvartsfinalen.

- I går inför matchen valde vi att inte göra henne tillgänglig. Men hon har haft en bra och positiv stegring och i en lång process är det inte ovanligt att man får symptom och känningar. Teamet är vant vid att tillsammans läsa av situationen och fatta beslut tillsammans med tränarna, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi.

Annons

Finns det en tanke med att man inte är tydlig?
- Tanken är strategisk kring den situationen vi befinner oss i. Sedan är det också svårt att se framåt hur det kan gå och hur det ser ut om en vecka. Vi tar det dag för dag, hon var tillgänglig till åttondelsfinalen men i går var hon inte det.

Assisterande förbundskapten Magnus Wikman men ar att om det finns något att vinna på att mörka spelares status, så det värt det.

- Kan vi vinna en procent tycker vi att det är värt det, sedan får man fundera på om det är det, men det får vi säga. Kan vi i vissa saker mörka eller hålla inne. Vi får väldigt sena besked, och det vill vi ha. Vi förstår under turneringen att spelare inte är med hela tiden, det är ingen oro, säger han.

Wikman håller även med landslagsläkaren Houman Ebrahimi att det är strategiskt att inte lägga alla korten på borden.

Annons

- Det tror jag att ni förstått och accepterat att vi inte kan göra det heller. Vi kan inte prata om spelare hur som helst och vi kan inte informera om allt som händer. Sedan är det många led och en väg internt kring vad som ska ges till Peter och vad som ska ges till mig, jag får inte heller allt informerat.

Men det är inte bara Seger som har hämmats av skador. Fridolina Rolfö och Kosovare Asllani dundrade in i den mixade zonen efter matchen med ett varsitt hårt lindat knä. Samtidigt som Zecira Musovic hade en lindad vad.

Det ska dock inte vara några problem, enligt Ebrahimi.

- Det är alltid att man vid en sån här match får smällar och varje minut är viktig så vi lägger på tryck för att minska svullnaden och främja återhämtningen till nästa uppdrag, säger han och utvecklar statusen kring Rolfö:

Annons

- Det är under kontroll. Vi har haft en positiv progression på henne och hon är med och bidrar.

Ebrahimi räknar med att samtliga 23 spelare kommer att kunna träna inför mötet med Spanien på tisdag.

Publicerad 2023-08-12 kl 05:48
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto