Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ilestedt delad skytteligatvåa: "Dröm som går i uppfyllelse"

Sverige (dam)

AUCKLAND. Fyra mål.
Amanda Ilestedt seglar upp på en delad andra plats i skytteligan.
- Det känns som en dröm som går i uppfyllelse, det känns osannolikt, säger hon. 

2:04
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

I spelaren ovan ser du en intervju med Amanda Ilestedt

Det kanske inte var många som på förhand hade trott att Amanda Ilestedt med sina åtta landslagsmål inför VM skulle vara den som gjort flest mål under mästerskapet för svensk del hittills.  

Den svenska mittbacken slog till i premiären mot Sydafrika, och sedan blev det dubbla fullträffar mot Italien och mot Japan var hon framme igen, denna gång med foten. Det innebär att Ilestedt just nu ligger på delad andra plats i skytteligan med sina fyra mål och att hon blivit ’’matchens spelare’’ i tre av Sveriges fem matcher.  

- Det är ett andrabollsläge. Nattis skjuter och de blockar – sedan är det Magda och de blockar och blockar. Sedan dyker den upp framför fötterna och då tänker jag att nu ska den in.  

Annons

Hur det känns att hon gjort fyra mål?  

- Hahaha, det är helt sjukt. Jag vet inte vad jag ska säga, det känns som en dröm som går i uppfyllelse. Vi gör det här tillsammans och det är fantastiskt kul att vara en del av det här laget.  

Har du saknat att skriva in dig i målprotokollet?
- Haha. Jag är glad om vi vinner. Sedan är det givetvis jättekul, och det känns osannolikt att göra så mycket mål. Men jag är jätte, jätteglad att vi vinner. Det handlar inte om en person, det handlar om ett helt lag och jag tycker att vi visar att vi spelar fantastiskt bra fotboll.  

Magdalena Eriksson är inte avundsjuk på att mittbackskollegan har dundrat in flera mål, snarare tvärtom. 

- Jag är här för att Amanda ska vinna skytteligan. Där har ni er rubrik ’’Amanda för skytteligan’’. Jag skiter i hur snygga eller fula målen är bara de sitter i nätet. Vi lyckades göra mål när vi är som bäst och det är viktigt. Vi måste ta vara på stunder där vi har momentum. Vi måste sätta bollen och det lyckades vi med. Det gav oss en trygghet och självförtroende. 

Annons

Zecira Musovic: 

- Det är helt sjukt. Jag vet att hon kan mycket, men hon har imponerat stort på mig herregud. Jag vet att hon kan göra mål och hon är vass i straffområdet. Fantastiskt att kunna göra mål med olika kroppsdelar – även Amanda Ilestedt. 

Det är japanska Hinata Miyazawa som toppar skytteligan på sina fem mål. Fler kommer det dock inte att bli då Japan är utslaget.  

Sverige besegrade Japan med 2-1 efter ett mål av Ilestedt och ett straffmål av Filippa Angeldahl. Det innebär att man under tisdagen kommer att ställas mot Spanien i en semifinal.  

Publicerad 2023-08-12 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto