Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

SPELARBETYG: Hon kom inte in i spelet alls

Sverige (dam)

WELLINGTON. Sverige slog Sydafrika med 2-1 i VM-premiären.
Här är Fotbollskanalens spelarbetyg.

Foto: Bildbyrån/Mathias Bergeld.

I spelaren ovan ser du höjdpunkter från matchen.

5 - Världsklass 
4 - Väldigt bra 
3 - Bra 
2 - Godkänd  
1 - Underkänd 

Filippa Angeldahl
UT 67.
Stabil på mittfältet. Skapade mycket lägen och visade på en fin passningsfot. Det var sällan en passning hamnade fel. Hade ett fint inlägg som tvingade målvakten att sträcka på sig. Kombinerade fint med Johanna Rytting Kaneryd.

Elin Rubensson
UT 81.
Klev in på mittfältet i stället för Caroline Seger. Axlade rollen fint och såg till att styra tempot på mittfältet. Kändes lugn och stressade inte, samtidigt som hon visade på bra jobb defensivt. Hade ett farligt skott som gick precis utanför.

Annons

Olivia Schough
IN 67.
Stod för fina inspel och spelade smart. Piggt inhopp, ville mycket. 

Johanna Rytting Kaneryd
Skapade en hel del för Blågult – var följsam och bra en mot en, och tog sig enkelt förbi på sin kant många gånger. Dessutom stärkte hon upp defensiven fint och stoppade vad som hade kunnat bli en riktigt farlig kontring. Spelade in till Fridolina Rolfö som kunde trycka in kvitteringen.  

Fridolina Rolfö
UT 67.
Osynlig i den första halvleken. Fick inte många bollar att jobba med. Men när ett inlägg väl connectade med Rolfö kunde hon stöta in kvitteringen. 

Kosovare Asllani
Lagkaptenen var fysisk. Gjorde ofta sin spelare och visade på bra kvaliteter i en mot en-spelet. Lugn, stabil. Hade dock kunnat släppa iväg bollen tidigare vid vissa sekvenser.

Magdalena Eriksson

Annons
Styrde backlinjen lugnt och metodisk. Var med på noterna vid kontringar och satte sällan sin passningsfot fel. Markerade storstjärnan Kgatlana bra och var följsam.    

Amanda Ilestedt
Var stabil defensivt till stora delar och trampade inte fel. Stark i luftrummet. Men kunde inte riktigt hänga med i Kgatlanas tempo vid 0-1-målet.  

Nathalie Björn
Inte lika van som högerback – men såg bekväm. Kombinerade fint och hittade ofta vägar fram med bollen. Tappade bollen vid några lägen men inget som ställde till det för Blågult. 

Stina Blackstenius
UT 67.
Kändes inte som att hon kom in i spelet alls – hotade inte framåt och utnyttjade inte ytorna som kom. Gjorde dock inte bort sig.

Jonna Andersson
Väldigt involverad i spelet både offensivt och defensivt. Stabil och visade på bra fotarbete. Dock släppte hon markeringen på Magaia vid Sydafrikas ledningsmål.  

Annons

Zecira Musovic
Testades inte så mycket – hade kunnat springa ut tidigare för att göra sig stor vid Kgatlanas skott, vars retur resulterade i 0-1.  

Rebecka Blomqvist
IN 67.
Piggt inhopp och stabilt av Rebecka Blomqvist. Stressade Sydafrikas målvakt och försökte att skapa för Sverige. Sökte sig till straffområdet, var hungrig och ville ha bollar.  

Hanna Bennison
IN 67.
Stabil på mittfältet. Gjorde inte något större avtryck men gjorde heller inte bort sig.  

Spelade för kort tid för att betygsättas: Caroline Seger (IN 81), Lina Hurtig (IN 88')

Publicerad 2023-07-23 kl 09:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto