Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Neville tror Sverige når VM-finalen: "Vi ångrar inget"

VM 2023 (dam)

LYON. Phil Neville hyllade sitt lag efter förlusten.
Nu är siktet inställt på bronsmatchen - och där tror han Nederländerna finns.
- Jag tror Sverige vinner, säger han.

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Efter Englands förlust mot USA var Phil Neville inte nöjd med att VM tagit slut, men samtidigt var han tydlig i sitt stöd för sitt landslag.

- Inför matchen sa jag att oavsett om vi vinner, förlorar eller spelare oavgjort så vill jag att vi spelar på vårt sätt och det gjorde vi. Vi ångrar inget. Vi ångrar inget. Vi kan inte gråta. Vi har haft de bästa dagarna. Vi ska slå Nederländerna eller Sverige på lördag, vem det nu blir. Min magkänsla säger att det blir Nederländerna. Jag tro att Sverige vinner, men vi får se.

Han förklarade att Steph Houghton fick slå straffen då Nikita Parris missat två tidigare straffar i VM.

Annons

- Hon var den bästa straffskytten på planen som vi hade då. Nikita har missat två i VM och Houghton var den nästbästa. Det var sex månaders analys som låg bakom, det var inget beslut i stund. Ibland missar man, ibland gör man mål. Det är fotboll.

Phil Neville hade inför semifinalen talat om att det vore ett misslyckande om man inte nådde VM-finalen. Något han hade lagt bakom sig.

- Vi måste göra en ny prestation på lördag. Det är vad det handlar om. Jag har gått vidare redan. Vi har en treårsplan. På lördag får jag se spelarnas attityd och prestation i den matchen. Men vi får låta detta ta tid. Finns inget jag kan säga.

Kan du känna någon glädje över att ni gjort folk stolta?
- Nej, det får andra att njuta av. Det handlar om att vinna. Kan inte säga att spelarna hade otur. Kan inte heller säga att de inte gav allt. Vi är närmare än vi varit tidigare. Förr hade vi kanske varit nöjda med semifinal. Men nu vill spelarna vinna och det är vad det handlar om.

Annons

- Jag måste berömma USA. De gjorde det verkligen bra. Men vi närmar oss dem. Nu handlar det om hur vi vinner OS? Hur vinner vi EM? Jag går inte tillbaka till mitt rum och är ledsen. Mitt mål är att bli bäst i världen som USA. Jag kommer inte sluta förrän vi har nått dit.

Publicerad 2019-07-03 kl 00:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto