Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sundsvalls oro över att ha blivit sönderlästa av motståndarna: ”Måste hitta nya sätt att vinna"

Allsvenskan

Förra säsongen överraskade Gif Sundsvall.
Nu finns det en oro över att ha blivit lästa av motståndarna.
- Vi märkte förra året att det var fler och fler lag som försökte göra det svårt för oss, vilket gör att vi måste hitta nya sätt att vinna matcherna på, säger Linus Hallenius.

Foto: Bildbyrån

Inför förra säsongen tippade många att Gif Sundsvall skulle åka ur allsvenskan, men med ett fint spel och med briljans från bland annat David Batenero och Linus Halleniuslaget överraskade laget och slutade åtta. Nu vill ”Giffarna” utveckla sitt spel, för det finns en oro för att motståndarna har för bra koll på hur man ska förstöra deras fina och vägvinnande spel.

- Vi ska försöka fortsätta utvecklas. Vi försöker utveckla vårt spel. Just nu är vi inne i en process där vi försöker förfina vårt sätt att spela. Vi märkte redan förra året att i slutet var det fler och fler lag som försökte göra det svårt för oss på olika sätt, vilket gör att vi måste hitta nya sätt att vinna matcherna på. Det är där vi är, säger Linus Hallenius.

ANNONS

Hallenius gjorde åtta mål 2017 och 18 mål 2018. I år siktar han på nya fullträffar.

- Om laget funkar som det ska och vi fortsätter utvecklas så vill jag också fortsätta på ett individuellt plan att bli bättre. Så jag hoppas att jag ska kunna peta in ett par bollar i år också. När det funkar för laget så är det enkelt som individ.

- För oss är det viktigt att försöka komma ihåg vad det var som gjorde oss bra förra året. I vårt sätt att spela blev ett plus ett nästan mer än två för alla vet exakt vad som förväntas av oss, vi har tydliga roller, jag tror aldrig att jag har varit i ett lag där det har varit så tydligt. När man vet vad man ska göra och vad som förväntas av en så är det väldigt enkelt att förhålla sig till. Man jobbar hårt för varandra och siktar bara på nästa match. Det är framgångsreceptet och jag hoppas att vi kan fortsätta med det.

ANNONS

Lagets tränare Joel Cedergren håller med Hallenius om att det är andra förväntningar inför den här säsongen och att det därför blir en ny utmaning.

- Vi fick ut väldigt mycket av oss förra året och det är alltid en utmaning i hur man kan fortsätta att utveckla det. Vi står absolut inför en utmaning, inte bara i att göra det bättre för oss själva, men också att vi kommer att möta lag som kommer att försöka förstöra vår styrka, och på fler sätt än förra året. Det är ingen enkel situation men utmanande och stimulerande. Vi behöver ha kvar det vi gjorde så bra förra året men också göra nya saker för att vi ska ta steg, säger Cedergren.

Blir ni bättre än åtta?
- Svårt. Blir vi det så är det ett väldigt bra år. Jag är både ödmjuk och har en tro på det vi står inför.

Publicerad 2019-03-29 kl 16:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto