Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Svag försäsong - men självförtroendet på topp i Giffarna: "Kommer få se en bättre variant på alla våra spelare"

Allsvenskan

Efter en svag försäsong är självförtroendet tillbaka på topp i Sundsvall.
Nu tror "Giffarna" på en ännu bättre säsong än 2018.
- Fotbolls-Sverige kommer få se en bättre variant på alla våra spelare, säger William Eskelinen till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Gif Sundsvall gjorde ett fint 2018 och slutade åtta i allsvenskan. Spelare som David Batenero, Linus Hallenius och William Eskelinen imponerade. Inför årets säsong har det gått trögt på försäsongen och i cupen gick man inte ens till gruppspel. Så frågan är om ”Giffarna” kan göra en minst lika bra säsong i år?

- Ja, det tror jag. Känslan är väldigt god nu efter förra veckan. Vi har haft en ganska knackig försäsong med resultat och väder, vädergudarna har inte varit på vår sida. Men nu hade vi ett väldigt bra genrep. Det känns bra och vi ser fram emot premiären, säger William Eskelinen.

Hur mycket har dåligt väder förstört för er?

ANNONS
- Det har varit snökaos i nästan alla våra träningsmatcher, planen gick sönder i Umeå. Så det har inte varit perfekt, men man måste lära sig att acceptera läget och då bygger det en stark känsla i gruppen. 

Varför har resultaten varit svaga?
- Det är det klassiska, det kommer in nya spelare som ska anpassa sig efter vårt spelsätt. Sedan om vi ska vara bättre nu så måste vi ändra på delar i spelet. Vi har jobbat mycket med det och det har tagit tid. Men nu känner vi att alla bitar är på plats. 

Vad är det som ni har förändrat?
- Det är inga jättestora förändringar. Lite mer taktiskt i hur vi ska försvara oss. Andreas Pettersson har ju kommit in som assisterande och han har tagit med sig många bra tankar och idéer. Det är små men bra förändringar som kommer göra skillnad. Vi ville bli ett mer pressande lag och sedan också jobba lite mer med backlinjen. 

ANNONS

Varför gör ni en bättre säsong i år?
- Ingen har slagit i taket än. Alla kommer fortsätta utvecklas. Fotbolls-Sverige kommer få se en bättre variant på alla våra spelare. 

För William Eskelinen så fick han ett allsvenskt genombrott förra året. 22-åringen var en av seriens bästa målvakter och ryktades efter säsongen till Djurgården.

- Jag är jättenöjd med förra säsongen och känner stolthet över att ha varit en del av det laget vi hade och över det vi gjorde. Men nu är det en ny säsong och då gäller det att bara tänka på det. Man kan inte leva på gamla meriter utan nu måste man prestera på max.

- Jag har tagit kliv på försäsongen, bland annat utvecklat min fysiska status. Så jag är bättre tränad. Med de 30 matcherna från förra året så medför det en rutin. Jag känner mig trygg i det.

Ni möter Djurgården i premiären, en klubb som du ryktades till – var det nära med en övergång?

ANNONS
- Jag vet inte hur mycket det låg i det. Det var rykten. Men jag fick inget konkret. 

Det här är ditt sista år på kontraktet – hur ser du på det?
- Vi har inte haft några diskussioner om att förlänga. Jag vet om att jag sitter i en bra sits. Men jag tänker inte mer på det än så.

Publicerad 2019-03-29 kl 16:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto