Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bekräftat: Ålborg markerar mot Cifuentes - får inte följa med på träningsläger

Allsvenskan 2022-01-14 kl 08:56

Marti Cifuentes får inte följa med på Ålborgs träningsläger.
Det bekräftar klubben på fredagen. 
- Det här var det mest förnuftiga med tanke på situationen, säger Ålborgs sportchef Inge Andre Olsen till Bold.dk.

Foto: Bildbyrån

Marti Cifuentes.

Hammarby uppges vara i konflikt med Ålborg om när Marti Cifuentes, 39, ska komma till Stockholm för att kunna påbörja sitt nya tränaruppdrag i Bajen. Med anledningen av dispyten uppgav Ekstra Bladet i går, torsdag, att Ålborg övervägde att inte låta spanjoren följa med på klubbens träningsläger.

På fredagsmorgonen bekräftade Ålborg att Marti Cifuentes inte kommer följa med till träningslägret på Malta.

"Till skillnad från Kasper Høgh (provspelare) deltar Ålborgs snart före detta chefstränare Marti Cifuentes inte på träningslägret på Malta", skriver klubben på sin hemsida.

Till Bold.dk berättar Ålborgs sportchef Inge Andre Olsen om beslutet.

ANNONS

- Vi tog av oss den professionella hatten och pratade i stället på ett mänsligt plan. Det har varit mycket på sistone och mycket press på oss alla, så det här var det mest förnuftiga med tanke på situationen. Att han fick vara kvar hemma och ta hand om familjen, säger Inge Andre Olsen till sajten och fortsätter:

- Han har två små barn som är sjuka och familjen har också legat bakom att han ska till Stockholm och Hammarby. Så vi pratade tillsammans och tog det mest förnuftiga och mänskliga beslutet med tanke på situationen som han och vi befinner oss i.

Inge Andre Olsen bekräftar även att Ålborg inte har nått en överenskommelse med Hammarby om att släppa Marti Cifuentes tidigare än planerat. 

- Han är inte helt färdig i Ålborg. Det finns inget avtal med Hammarby ännu. Han är vår chefstränare, men vi måste också se efter de mänskliga intressena, säger han till Bold.dk.

ANNONS

Marti Cifuentes ser i nuläget ut att lämna Ålborg 1 mars för att ansluta till Bajen. I en intervju med Fotbollskanalen har sportchef Jesper Jansson berättat att Hammarby jobbar på att få loss sin nye huvudtränare tidigare än så.

- Vi hoppas givetvis att han ska kunna komma tidigare. Det är en dialog vi har med Ålborg. Det viktigaste för oss var att få klart med en ny huvudtränare så att vi kan planera efter det. Nu väljer vi att gå efter en tränare med kontrakt och då får vi respektera hans avtal, vilket både vi och Marti kommer att göra, sa Jesper Jansson till Fotbollskanalen då.

Vad gör ni för att få loss honom tidigare?
- Vi har nyligen suttit i samma situation (med en tränare, Milos Milojevic, under kontrakt som jagats av en annan klubb), så för oss är det väldigt viktigt att vi visar respekt för Ålborg och deras process. De är mitt inne i säsongen. Det handlar om att komma överens om en lösning. Det finns en del parametrar mellan klubbarna, men också mellan Ålborg och Marti som behöver lösas.

ANNONS
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto