Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Marti Cifuentes tar över Hammarby

Allsvenskan 2022-01-12 kl 11:00

Marti Cifuentes är ny huvudtränare i Hammarby.
Spanjoren kommer att ansluta till klubben "så snart som möjligt", enligt Hammarby.
- Jag fick ett erbjudande som jag inte kunde tacka nej till, förklarar Cifuentes på Ålborgs hemsida.

Foto: Bildbyrån

Marti Cifuentes.

Hammarby IF har stått utan huvudtränare sedan Milos Milojevic, numera i Malmö FF, fick sparken av klubben i december efter att ha besökt Rosenborg.

Nu är det klart att Marti Cifuentes tar över som ny huvudtränare i Bajen. Spanjoren hämtas från danska Ålborg och har skrivit på ett treårskontrakt med Stockholmsklubben. 

-  Martí fyller alla de kriterier vi eftersökte, och har det som krävs för att lyfta vårt A-lag till nästa nivå. Det är en hungrig, stark ledare med stora ambitioner, som matchar de ambitioner vi har för Hammarby. Han har en tydlig idé om hur fotbolls ska spelas, och även den är i linje med Hammarbys, det vill säga en offensiv, framåtlutad fotboll, säger sportchef Jesper Jansson i pressmeddelandet.

ANNONS

Ordförande Mattias Fri om rekryteringsarbetet:

- Vi har jobbat intensivt med den här rekryteringen under de senaste veckorna, hållit ett stort antal intervjuer och tagit mängder av referenser på de kandidater vi har diskuterat. Vi landade i att Martí är rätt tränare för oss, och vi känner oss väldigt nöjda med att få honom till Hammarby. Vi är övertygade om att han är helt rätt för vår fortsatta utveckling, och vi ser fram emot att komma igång med vårt samarbete, säger Mattias Fri.

Hammarby skriver i ett pressmeddelande att Marti Cifuentes kommer att ansluta till klubben "så snart som möjligt". Exakt när det blir är en pågående diskussion mellan Cifuentes, Hammarby och Ålborg. Men den danska klubben skriver på sin hemsida att tränaren flyttar den 1 mars, så som det ser ut just nu.

Marti Cifuentes är glad över att få fortsätta sin tränarbana i Bajen.

ANNONS

Jag är väldigt lycklig att få den här möjligheten, att komma till en så anrik klubb som nu är inne på en spännande resa. Hammarby har en stark trupp och jag ser fram emot att få jobba med spelarna och tillsammans med lagledningen. Självklart ser jag också fram emot att få uppleva den atmosfär klubbens supportrar skapar på Hammarbys hemmamatcher, säger han.

Cifuentes har ett förflutet som akademitränare i AIK mellan 2017-2018. 39-åringen lämnade dock Stockholmsklubben för att ta över norska Sandefjord mitt under säsongen 2018. Cifuentes lyckades inte rädda Sandefjord från nedflyttning, men förde upp laget till högstaligan säsongen därpå innan han lämnade för ett nytt äventyr i Danmark med Ålborg.

Efter ett år i Danmark vänder han nu alltså tillbaka till Sverige, efter att Hammarby aktiverat en utköpsklausul i tränarens kontrakt. Det meddelar Ålborg på sin hemsida.

ANNONS

- Fram till för några dagar sedan hade jag inte kunnat föreställa mig att vårt samarbete skulle sluta redan nu. Men jag har blivit erbjuden ett jobb som jag känner att jag varken sportsligt, ekonomiskt eller av privata skäl kunde säga nej till, säger Cifuentes till Ålborgs hemsida.

Cifuentes partner är svenska och tillsammans har de två barn.

- Tajmingen för oss är långt ifrån optimal. Men vi har förståelse för att Marti lockats av en utmaning i en klubb som finns i en stad som han har familjära band till och som kan göra vardagen mer smidig för honom, hans svenska hustru och deras små tvillingar, säger Ålborgs sportchef Inge André Olsen.

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto