Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Blåvitt-stjärnorna: Han slår igenom i IFK Göteborg i år

Allsvenskan

PORTIMAO. Blåvitt har spelat sin sista match i Algarve för i år.
Under veckan har lagets stjärnor svarat på den viktiga frågan "vem slår igenom i år?".
- Han kommer inte bara vara bra i år - han kommer vara jättebra, säger Gustav Svensson.

Foto: Bildbyrån.

IFK Göteborg hoppas lyfta flera nivåer gentemot fjolåret. Försäsongslägret i Algarve har bjudit på både toppar och dalar - där en rad spelare har imponerat på de blåvita stjärnorna. 

Nu ger de sin syn på vilka de tror får sitt stora genombrott.

Vilken spelare i IFK Göteborg slår igenom i år?

Oscar Wendt:

- Svårt. Jag har nog flera svar på det där. Men jag tror att Kåhed kommer ta ett steg eller två till. Håller han sig frisk och fräsch tror jag att han kommer fortsätta att utvecklas mycket.

- Sen hoppas jag givetvis mycket på Laurs (Skjellerup). Han har inte varit med så mycket för han fick ont i framsidan snabbt, men jag hoppas på honom. Han är stor, robust, har ett enormt löp-pensum för att vara anfallare och en bra snabbhet för sin storlek.

Annons

Arbnor Mucolli:

- Kan jag säga någon av de nya? I så fall vill jag säga Laurs (Skjellerup). Jag litar på honom.

Sebastian Hausner:

- Benjamin (Brantlind) ser väldigt bra ut. Men han är också väldigt ung. Han är 15 år, och man ser inte att han är 15 år när han tränar. Jag måste säga honom. Melvin (Koliqi) gör det också jävligt bra på träning. Han har ett bra driv med bollen.

Adam Carlén:

- Kan jag säga Oscar Pettersson? Han har ju inte slagit igenom i Blåvitt än. Både för det han gjorde i BP förra året och det vi har sett på träningarna här nu. Han ser jättefin ut. Skarp, explosiv, bra avslut, bra spelsinne, hittar de sista passningarna. Han kommer göra ett stort genombrott i Blåvitt i år.

Kolbeinn Thordarson:

- Det är en bra fråga. Jag hoppas att det är en ung kille som kan göra det. Men jag har inte ett namn, jag vill inte sätta för stor press.

Annons

Emil Salomonsson:

- Lucas Kåhed tror jag. Han fick spela en del förra året och visade glimtvis vad han kan. Men jag vet att han har flera till nivåer i sig offensivt. Han har sett väldigt fin ut hittills.

Laurs Skjellerup:

- Det är en bra fråga. Mucolli blir lite äldre, men jag tror att han kan göra en del bra saker. Men även Abbe (Salaou) som spelar mycket nu och gjorde ett vackert mål (mot Silkeborg). Om han får chansen tror jag att han kan få en bra säsong.

Gustav Svensson:

- Oscar Wendt. Jag tror inte att han har nått sin höjd än, han har en nivå till, säger han med ett brett flin.

- Det finns många. Jag tror att Lucas Kåhed inte bara kommer vara bra i år - han kommer vara jättebra i år. Han är otroligt duktig och en väldigt komplett fotbollsspelare. Sen ska han bara hålla sig skadefri också.

Annons
Publicerad 2024-02-11 kl 11:18

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto